Afgán gyilkosnak adott menedéket Svédország

Brüsszel, arab bevándorlók
Brussels,Belgiem. 24/08/15: Asylum seekers are waiting in the early morning in front of Fedasil (federal agency for the reception of asylum seekers) pictured in Brussels on 24 August 2015. As 265 different applications by asylum seekers to get a residence permit on just one day. Jonathan Raa / Nurphoto
Vágólapra másolva!
Megölte unokatestvérét egy afgán férfi szülőhazájában, de félve a család bosszújától Svédországba menekült, ahol tárt karokkal várták –írja a Voice of Europe.
Vágólapra másolva!

Egy szikla segítségével végezte ki a 25 éves afgán férfi saját unokatestvérét Afganisztánban miután összetűzésbe keveredett a rokonnal, majd családjával együtt Iránba menekült. A család bosszújától félve viszont később úgy döntött feleségével és két gyerekével elhagyják az országot.

Svédországba nyújtották be még 2015-ben a menedékjogi kérelmüket, amit a Svéd Migrációs Ügyészség először elutasított, de

a Migrációs Bíróság visszavonta a határozatot és befogadta az országba a gyilkos afgán férfit és családját.

Döntésüket azzal indokolták, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a 25 éves férfin bosszút álla megölt rokon családja.

A kép illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jonathan Raa

Korábban egy palesztin férfit utasítottak ki az országból, aki egy göteborgi zsinagógát akart felgyújtani, de később a legfelsőbb bíróság felfüggesztette a határozatot.

Svédország tehát megint azt az üzenetet küldi a bűnözőknek, hogy a bűnözés inkább előnyt, mint hátrányt jelent, ha menedéket keresnek az országukban.