A Chemnitz-i Charles Darwin Általános Iskola két diákja azt állítja, kilencéves migránsfiúk késsel fenyegetik őket – írja a Voice of Europe a TAG 24-re hivatkozva.

A gyerekek épségét féltik a szülők és a pedagógusok abban a chemnitzi általános iskolában, ahol kilencéves migránsfiúk késsel fenyegetik iskolatársaikat. Az iskolában a diákok 54 százaléka egyébként migráns hátterű.

Andreas Lindner, az iskolában tanuló lány apja azt mesélte, hogy lánya tájékoztatása szerint a migráns hátterű fiúk késsel fenyegettek két másik diákot.

Roman Schulz, az Állami Oktatási és Iskolai Hivatal szóvivője megerősítette a hírt.

Bár az eset az iskolán kívül történt, ezért nem tartozik az iskola jogi hatáskörébe, de a helyi oktatók ellenőrizték a támadó fiúkat. Azonban nem találtak náluk semmit.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Az iskola dolgozói szerint a négy fiú között a konfliktus már korábban kialakult, korábban is megfigyelhető volt a négy diák közötti feszültség.

A héten tartanak megbeszélést a szülőkkel, gyerekekkel és az osztályfőnökökkel az incidensről, továbbá levelet is küldenek a szülőknek arról, hogy a gyerekek nem voltak veszélyben az iskolában, és nem találtak kést a meggyanúsított fiúknál
– mondta Roman Schulz.
Hozzátette: Nem tapasztalta, hogy növekedett volna a súlyos támadások száma az iskolákban, bár minden iskola maga dönti el, hogy milyen erőszakos incidenseket jelentenek.