Egy svájci lap szerint Orbán Viktor hazafiként megvédi az európai nemzetállamokat Brüsszeltől

2018.09.20. 10:48

A Soros–Sargentini jelentés egyébként csalással történt elfogadása a nem Európai Unió tag Svájcban is visszhangokat keltett. A helyi Basler Zeitung keddi kiadásában a lap egyik vezető publicistája vette napirendre Orbán Viktor küzdelmét a migránspárti brüsszeli elittel, amely a szerző szerint teljesen elszakadt a valóságtól és elefántcsonttoronyból szemléli a kontinens történéseit.

„Orbans Sakrileg” (szó szerinti fordításban „Orbán istenkáromlása”, ahol az „isten" a megkövült európai elitre és annak törekvéseire utal) című írásában a Német Riporterdíjjal is kitüntetett Eugen Sorg elsősorban arra hívja fel a figyelmet, hogy a Soros–Sargentini jelentés kapcsán a Magyarországgal szemben indított eljárás és az arra adott válaszok két egymással szemben álló világnézet harcának részei.

A cikket magyar fordításban a Lokál szemlézte.

Forrás: lokal.hu

Sorg szerint az egyik oldalon a globalizációpárti elit áll, amely a nemzetállamokra egy háborús időszak elfelejtendő maradványaként tekint, egy európai szuperállam létrehozásáról álmodik és a migráció által létrejövő multikulturalizmusban látja a problémák megoldását.

A másik oldalon pedig olyan politikusok, mint Orbán Viktor, aki hazafiként nem fél megvédeni a nemzeteket és kitart amellett, hogy az államok joga a saját bevándorlás-politikájuk megválasztása - fűzte hozzá.

A szerző feleleveníti, hogy ezt a hozzáállást a magyarok áprilisban a harmadik kétharmados választási sikerrel köszönték meg, és külön kiemeli: nincs még egy olyan politikus Európában, aki a hazájában annyira népszerű lenne, mint a magyar miniszterelnök.„A gazdaság fejlődik, a munkanélküliség csökken. És még egy apró, ám nagyon fontos részlet: a zsidók úgy sétálhatnak kipában és kaftánban Budapesten, hogy közben nem kell attól tartaniuk, hogy leköpködik vagy megverik őket” - tudatta.
Brüsszellel, Párizzsal vagy Berlinnel ellentétben, a magyar fővárosban az utóbbi években nem regisztráltak antiszemita bűncselekményt – írja Sorg, hozzátéve, hogy Magyarországon alig található muszlim bevándorló.

Orbánnal szemben egy demokratikus legitimációval nem rendelkező Európai Bizottság áll, amelynek számos tagját mára a saját országukban is kisebbségbe kerülő kormányzatok delegálták.

„Ahelyett, hogy továbbra is harcolnának a populista nézetek ellen, ezek az EU-oligarchák jobban tennék, ha lemásznának elefántcsonttornyaikból és esetleg beutaznák Európát. Akkor láthatnák, hogy a nyitott határokra épült álomviláguknak már most milyen hatása van a kontinens békéjére és biztonságára” - közölte karakteres álláspontját a szerző.