Közel 90 holttestet találtak a Viktória-tóban a kompbaleset után

2018.09.21. 10:43

A hatóságok attól tartanak, hogy akár a kétszázat is elérheti a halálos áldozatok száma. Kicsi az esélye annak, hogy a Viktória-tó déli részén történt csütörtöki baleset után még túlélőket találjanak.

John Mongella, Mwanza tartomány vezetője közölte, hogy a pénteki kutatások során eddig további 42 holttestre bukkantak, vagyis 86-ra nőtt a halálos áldozatok száma. A tisztségviselő azt mondta, 37 ember élte túl a hajótörést.Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan utazhattak a hivatalosan 100 férőhelyes Nyerere komp fedélzetén, amely több tonna árut is szállított. A hajó néhány méterrel a kompkikötő dokkjától süllyedt el, de a baleset okát még nem lehet tudni. 

A tanzániai kompjáratokat üzemeltető TEMESA szóvivője szerint a hajó néhány hónapja esett át karbantartáson, két motorja pedig nagyjavításon.

1996-ban legalább ötszáz ember halt meg egy hajószerencsétlenségben, ugyanebben a térségben. 2012-ben az ország indiai-óceáni partjainál, a Zanzibár-szigeteknél történt egy több mint 145 ember halálával járó kompbaleset.