A muszlim férfi szándékosan hajtott be a zsúfolásig megtelt szórakozóhelyre, abból a célból, hogy minél több embert megöljön. Ez nem jött össze neki, de nyolc embert megsebesített. Most bíróság elé került.

A brutális támadásra 2018. március 17-én került sor, este 23:40-kor.

A délkelet londoni lakcímmel rendelkező 21 éves Mohammed Abdul, a Kent megyei Gravesend városában lévő, Blake nevű éjszakai klubba hajtott be nagy sebességgel egy Suzuki Vitara típusú autóval – írja a The Sun.

A muszlim férfi 20:40 körül érkezett a klubba, de mivel a helyszínen hárman is bepanaszolták őt a biztonságiaknak zaklatás miatt, ezért kitiltották a szórakozóhelyről. Ezt követően feldühödött és a tömegbe hajtott.A hatóságok szerint az volt a szándéka, hogy minél több emberrel végezzen. Szerencsére senki sem halt meg a támadásban, de nyolc ember megsebesült, ketten közülük súlyosan.A 18 éves Katie Wells nevű diáklány az autó alá került, és eltört a bal lába, illetve a bal keze, két helyen pedig a medencecsontja is.

Pierre Joseph - aki civilben operatőr - megpróbálta lefilmezni a gázolást, de közben elütötték őt is, és szilánkosra törött a sípcsontja.

Mohammed Abdult ezt követően letartóztatták, de a büntetőper ellene csak a napokban kezdődött meg a Maidstonei Kerületi Bíróságon.

Mohammed AbdulForrás: Twitter

A legújabb fejlemények alapján a muszlim férfi, amikor a tömegbe hajtott részeg volt, ez pedig új megvilágításba helyezi a jogi eljárást.

A vádlott egyébként tagadja, hogy szándékosan hajtott volna a tömegbe, noha a videofelvételek és a hatósági vélemények alapján ez egyértelmű.

Arról még nincsenek információk, hogy mikor sikerül lezárni az ügyet.