Újabb rolleres halt meg az Egyesült Államokban

2018.09.21. 22:51

Világszerte egyre népszerűbbek az elektromos rollerek. Az Egyesült Államokban már alkalmazással bérelhetőek ezek a járművek közösségi közlekedés formájában. Azonban a több tízezer elektromos rollerrel a közlekedési baleset száma is nőtt. Csak szeptemberben ketten haltak meg az Egyesült Államokban.

Meghalt egy elektromos rollerrel közlekedő férfi Washingtonban.Az amerikai fővárosban történt baleset során a férfi egy terepjáró alá került.

Fontos megemlíteni, hogy nem gázolás történt, hanem ütközés, a nedves úton csúszhatott meg a rolleres – írja a BBC. A férfi ugyan a helyszínen még élt, de később belehalt sérüléseibe a kórházban.

Ez rövid időn belül már a második eset az Egyesült Államokban, ebben a hónapban Dallasban is meghalt egy ember, aki rossz időben közlekedett elektromos rollerrel.

Több városban – leginkább San Franciscóban – már kezd elege lenni az embereknek az elektromos rollerekből. A legfőbb probléma, hogy a bérelhető járműveket a város utcáin hagyják szerteszét.

Emellett az elektromos roller jogi szürkezónába esik, sokan a járdán, mások az úton, bicikliúton használják. Ráadásul van olyan, aki kávét fog az egyik kezében, vagy zenét hallgat.

Emellett a többség a minimális előírásokat sem tartja be, például nem viselnek bukósisakot,ahogy a dallasi áldozat sem.

Az Egyesült Államokban jelenleg 65 ezer elektromos rollert lehet bérelni, amióta a járművek forgalomba kerültek, megjelenésükkel párhuzamosan megnőtt a baleset száma is.