49 napig hánykolódott az óceánon egy indonéz fiú

Aldi Novel Adilang, Indonézia, eltűnt fiú
This picture taken in Wori, North Minahasa, Sulawesi on September 16, 2018 shows Indonesian teenager Aldi Novel Adilang showing a letter of landing permit due to disaster in Wori. An Indonesian teenager survived seven weeks adrift at sea after his tiny fishing trap lost its moorings and ended up some 2,500 kilometres (1,500 miles) away in waters near the Pacific island of Guam, his family said on September 24. / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Aldi Novel Adilang el volt keseredve, már arra is gondolt, hogy az óceába ugrik és öngyilkos lesz. Segélyhívásaira nem reagáltak, csak leleményessége, és egy szüleitől hallott tanács tartotta őt életben. 
Vágólapra másolva!

Aldi Novel Adilang egy 19 éves lámpaőr, akinek az a feladata, hogy vigyázzon az óceánban elhelyezett halcsapdákra. Egészen pontosan a hálók világításáért felel, mivel a fény annak közelébe vonzza a halakat. Hetente viszik el tőle az árut, amiért élelemmel, ivóvízzel és üzemanyaggal fizetnek neki.

A fiatal fiú kunyhója 125 km-re a parttól, a nyílt óceánon volt kikötve, de

a napokban olyan erős szél fújt, hogy a rögzítőkötél elszakadt.

Aldi Novel Adilang 7 hetet töltött a nyílt óceánon Forrás: AFP/Str

A fiú kálváriájáról a The Guardian írt. A lap szerint Aldinak csak néhány napra elegendő élelme és vize maradt, amikor elsodorta az ár. Összesen 49 napig hánykolódott az óceánon. Addig halászott, és a kunyhójából letört fadarabokkal tüzelt;

a vizet pedig a pólóján keresztül szűrte meg, hogy iható legyen.

A fiút egy panamai hajó vette fel, pedig a cikk szerint legalább 10 hajó elment mellette, mégsem reagáltak rádiós vészjelzéseire.

Aldi azt mondta, annyira el volt keseredve, hogy

öngyilkos akart lenni, de eszébe jutottak a szülei,

akik mindig azt tanácsolták neki: ha baj van, olvassa a Bibliát. Nála pedig éppen volt egy a kunyhóban.

A fiú jól van, szeptember elején térhetett haza.