Az osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője is kiállt Orbán Viktor mellett

2018.09.24. 16:31

Az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ elítéli a Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást, továbbá szerintük Orbán Viktor komolyan vette a feladatot, és megvédte a saját és külső határait – nyilatkozta az M1-nek Johann Gudenus, a párt frakcióvezetője.

Johann Gudenus, aki hazájában az Osztrák–Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke, úgy fogalmazott, Magyarország Ausztria egyik fontos partnere, és komoly történelmi hagyományok és barátság van a két ország között. A politikus sajnálatosnak tartja, hogy az EP megszavazta a jelentést, bár szerinte

megkérdőjelezhető az eredmény, mivel a tartózkodást nem vették figyelembe, így a döntés önkényes volt.

Az osztrák frakcióvezető szerint Magyarország felelősségteljesen járt el a migrációval kapcsolatban.

Kiemelte, hogy Orbán Viktor komolyan vette a feladatot és a külső és a saját határait is megvédte.

Az Európai Unió ezzel szemben saját szabályait nem vette komolyan, és ezért ítélnek el egy országot –tette hozzá az exkluzív interjúban.

Sebastian Kurz osztrák kancellár is a Soros-Sargentini-jelentés mellett szavazott, de ezt Gudenus a közelgő EP-választásokkal hozta összefüggésbe. Elmondta, hogy ő csak a saját pártja nevében tud nyilatkozni, és ők elítélik a jelentést és az EP által alkalmazott eljárást is.

Johann Gudenus, az FPÖ frakcióvezetőjeForrás: AFP/APA-PictureDesk/Georg Hochmuth

Az Európai Unió területén az elmúlt években sok terrortámadás történt, amit migránsok hajtottak végre, akik ellenőrizetlenül érkezhettek az EU területére. A politikus ezt felelőtlenségnek tartja. Ezek az emberek a szélsőséges iszlamizmust hozták be, ami terrorizmusba torkollt. A visegrádi országok ebben a kérdésben is összetartanak, és azért dolgoznak, hogy az iszlám ne terjedjen tovább. Ez a helyes út – emelte ki.

Merkel nem ura a helyzetnek

Gudenus szerint Angela Merkel német kancellár önmagában egy ellentmondás, és az utóbbi évek rámutattak, hogy már nem teljesen ura a helyzetnek. A döntései nem érthetők, és ezek jelentős részben felelősek a migrációs krízis kialakulásáért.

Az osztrák politikus úgy véli, Merkel a migráció szülőanyja az EU-ban.

Gudenus kiemelte, hogy nem a migráció ellen van kifogásuk, hanem az olyan migráció ellen, amikor az emberek egyszerűen bevándorolnak a szociális rendszerbe, soha semmivel nem járultak hozzá, de magukkal hozzák a szélsőséges iszlamizmust például azt, hogy megvetik a nőket, vagy az antiszemitizmust, amire nincs szükségünk, pont ez ellen harcolunk.

Az EU egy szentségtelen szövetséggé vált, amelyben baloldali pártok és iszlám irányzatok lépnek fel azok ellen, akik észszerűen védeni akarják Európát – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK