Megszaporodtak a templomok ellen elkövetett támadások a skandináv országban. Az erősen bevándorláspárti, balliberális svéd média egyszerű rongálásként kezeli az iszlamisták tetteit, és nem keresztényellenes fenyegetésként tálalják.

A Skellefteå városban található Alhemskyrkan-templomot rongálták meg muszlim szélsőségesek.

A gyalázkodó iszlamisták fenyegető és a kereszténységet sértő üzeneteket írtak a templom falára – írja a keresztény híreket közlő S4C.news nevű hírportál a Sputnik információira hivatkozva.

A Svéd Evangélikus Egyház elismerte, hogy nem először esnek vallási gyűlölet áldozatául, azonban úgy döntött, egyszerű vandalizmusként jelentik az esetet.A városban korábban is előfordult, hogy templomokat rongáltak meg szélsőségesek, és olyan szavakat írtak a templomok falára, mint „dzsihád", „Allahu akbar" vagy „gyilkosság".

Ennek ellenére a szélsőségesen liberális és baloldali svéd média úgy döntött, a fenyegető írásokat ártatlan rongálásnak tekintik, és nem keresztényellenes fenyegetésként tálalják.

A helyi egyházközség szóvivője P-O Sjödin azt mondta: az egyházközösség elhatározta, hogy nem kommentálja az ügyet, úgy döntöttek, inkább „hazudnak" annak reményében, hogy a graffitis támadások egyszerűen alábbhagynak, és elfeledkeznek róluk.

Múlt héten Södertalja város szír ortodox temploma előtt robbantottak fel egy bombát. A terrortámadásban senki sem halt meg és sérülésekről sem érkeztek hírek.

A svéd rendőrség nyomozást indított a támadás kivizsgálása és a tettesek előkerítése érdekében.

Södertaljaban több ezer Irakból és Szíriából elmenekült szír-arámi keresztény lakik, akik sokáig békességben tudtak együtt élni a svédekkel.

A három éve kitört migrációs válság következményekét majdnem 200 ezer, magát menekültnek mondó, de leginkább hazudó muszlim kapott tartózkodási engedélyt a skandináv államban, akik rendszeresen zaklatják a Közel-Keletről korábban, vagy velük együtt ide érkező keresztényeket.Nagy felháborodást okozott, hogy idén májusban a svéd Szent János Templom is a szélsőségesek áldozatául esett, és ugyanúgy a „dzsihád" szót firkálták rá, amiről az SVT svéd televízió beszámolt.