Nyakánál fogva lógott ki az óriáskerék ablakán az 5 éves fiú

2018.09.25. 11:20

Az édesanyja egyedül engedte fel 5 éves fiát a 40 méter magas óráskerékre. A gyerek a magasban valahogy átmászott a biztonsági rudakon, és kiesett az ablakon. A feje beszorult két vasrúd közé, így nyakánál fogva lógott ki az ablakon. Anyja és a park személyzete tehetetlenül nézték a bajba jutott fiút, sehogyan sem tudtak rajta segíteni – az esetről a Mirror videót is közölt.

Az 5 éves fiút anyja, Mrs. Liu fizette be körülbelül 1200 forintnak megfelelő kínai jüanért az óriáskerékre. A fiú egyedül ült be a kabinba. Amikor az óriáskerék elindult, a fiú megpróbált átmászni a biztonsági rudak között, amelyek a nyitott ablak előtt voltak, de beszorult. A nyakánál fogva lógott ki a semmibe. A kabinban nem utazott vele senki, így nem volt, aki visszahúzza őt.

A Kelet-Kínai Taizhou városban a Yuhuan Parkban található Ferris óriáskerék 40 méter magas.

A fiú édesanyja a földről kiabált, miközben a 18-as kabin elérte az óriáskerék legmagasabb pontját. A személyzet is tehetetlenül nézte a magasban himbálózó gyereket. Úgy ítélték meg, hogy nem tehetnek mást, megvárják, míg a kabin leér a földre.

A Kelet-Kínai Taizhou városban a Yuhuan Parkban található Ferris óriáskerék 40 méter magasForrás: AsiaWire

A személyzet, illetve több vendég is egyből az 5 éves fiú segítségére sietett. Amikor a 18-as kabin leérkezett a fölre, sikeresen kiszabadították a gyereket. Őt és anyját azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a gyerek szinte sértetlenül megúszta az életveszélyes kalandot.

A város vezetői azonnal bevonták a Ferris óriáskerék működési engedélyét, és vizsgálatot indítottak az ügyben.

Forrás: AsiaWire

Az eset tanulsága, hogy nem szabad kíséret nélkül a Ferris óriáskerékre felülni – mondta a polgármester. Azt nem tudni, hogy az anya hogyan győzte meg a személyzetet, hogy fia egyedül ülhessen fel az óriáskerékre.

A Yuhuan Park még 2013-ban nyitotta meg kapuit, a vidámpark legnagyobb látványossága a Ferris óriáskerék.