A bíróság elutasította a gyilkos dán feltaláló fellebbezését

Kim Wall svéd újságíró
This family handout photo released on August 12, 2017 shows Swedish journalist Kim Wall who was allegedly on board a submarine south of Copenhagen before it sank on August 11, 2017. A Swedish journalist missing since August 11 after interviewing the inventor of a huge do-it-yourself submarine died in an accident on board the vessel and the inventor buried her at sea, Danish police said on August 21, 2017. / AFP PHOTO / TT News Agency AND FAMILY HANDOUT / Tom WALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TOM WALL - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==
Vágólapra másolva!
Elutasította szerdán egy dán bíróság a Kim Wall újságírónő meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt dán feltaláló, Peter Madsen fellebbezését.
Vágólapra másolva!

A koppenhágai városi bíróság áprilisban

életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki Madsenre a fiatal svéd újságírónő meggyilkolásáért és feldarabolásáért, holttestének meggyalázásáért.

A 47 éves férfi saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg tavaly augusztusban a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban.

Elutasította a bíróság Peter Madsen feltaláló fellebbezését Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

Az ügyészség szerint

Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt,

aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.

Jan Uffe Rasmussen bíró szerdán a koppenhágai keleti felső bíróságon, Madsen jelenlétében utasította el a fellebbezést. Az ügyben Kristian Kirk ügyész hangsúlyozta, hogy az életfogytiglani börtönbüntetést nem szabad megváltoztatni, mivel az elítélt szexuális indítékból és előre eltervezetten gyilkolt.

Forrás: AFP/Peter Thompson

- hangsúlyozta.

Dániában átlagosan 16 évig tart az életfogytiglani börtön,

de a büntetést szükség esetén meg lehet hosszabbítani. Az ügyészség az áprilisi ítélethirdetés előtt ténylegesen életfogytig tartó elzárást kért a vádlottra arra hivatkozva, hogy ha valaha is kiszabadulna, fennállna a bűnismétlés veszélye.

Madsen letartóztatása után "tragikus balesetről" beszélt a nyomozóknak, és a bírósági tárgyaláson végig azt állította, hogy nem szándékosan ölte meg Kim Wallt.

Kim Wall Forrás: AFP/Tom Wall

Amikor az elítélt a szerdai ítélethirdetés előtt szót kapott, annyit mondott: "nincs más közlendőm, mint hogy rettenetesen sajnálom.

A tárgyalóteremben jelen voltak Wall szülei és élettársa.