Montenegróban, Podgoricában egy bátor kutya akadályozta meg, hogy egy férfi kiraboljon egy csomagokkal megrakodott nőt. 

Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy férfi ki akar rabolni az utcán egy nőt. Először csak tempósan halad a csomagokkal megpakolt nő mögött. A felvételen látszik, hogy elsétálnak a betonon ücsörgő kóbor kutya mellett, aki már akkor odalép a férfihez és megszagolja a lábát. A kutya ó megáll. A férfi pedig tovább követi a nőt, majd megragadja és rángatni kezdi a táskáját.

A nő a földre zuhan, mire a kutya odarohan és rátámad a rablóra. 

A férfi annyira megijed a kutyától, hogy futásnak ered. A kutya üldözőbe veszi a rablót és még kétszer megharapja annak bokáját. A férfi eltűnik, a kutya pedig visszafordul a nő felé. 

A felvételből ugyan nem derül ki, hogy ezután mi történt, de a kutyabarathelyek.hu úgy tudja, hogy a Medo névre hallgató kutyának másnap ételt vitt a nő, hogy így fejezze ki háláját. 

A nem mindennapi eset tavaly történt, azóta rengetegen osztották meg az interneten a videót. A kutya azóta is az utcán kóborol, de a környékbeliek gondját viselik. Három ház és 15 kert van, ahova bármikor betérhet, és etetik is a helyiek, akik nagyon szeretik a kutyát. Elmondásuk szerint összehozta a közösséget és soha sem agresszív senkive. A támadás napján viszont megérezte, hogy a nőnek segítenie kell.