A Görögországhoz tartozó, turisták körében népszerű Chios szigeten letartóztattak egy togói illegális bevándorlót, mert a migránstáborban, ahol élt, rituálisan meggyilkolt, majd megsütött és a társaival együtt elfogyasztott egy macskát.

A gyomorforgató esetről készült egy videófelvétel is, amin az látszik, hogy egy csapat afrikai migráns éppen kibelezi a szerencsétlen állatot.


Original Video - More videos at TinyPic

Miután a migránstáborban nyilvánosságra került a felvétel, az ott dolgozók értesítették a rendőrséget, akik a szemtanúk elmondása alapján kiderítették, hogy egy togói illegális bevándorló ölte meg a macskát – írja a Voice of Europe a ChiosPress nevű görög nyelvű lap információra hivatkozva.

Ezt követően a togói migránst letartóztatta a rendőrség. A letartóztatás ellen azonnal elkezdtek tiltakozni a befogadóközpontban tevékenykedő, migránsokat segítő álcivil szervezetek helyi képviselői, akik megpróbálták akadályozni a hatóságok munkáját.

Az ügy nemsokára az ügyészség elé került.

A vallomástétel előtt a bevándorláspárti álcivil szerveztek viszont „felvilágosították" a migránst, aki ezt követően azt mondta, hogy amikor megtalálta a macskát az már halott volt, különben is, mentális problémákkal küszködik.A tanúk szerint viszont a migráns ölte meg a macskát.

Ennek ellenére a togói férfit néhány órával később szabadlábra helyezték.ChiosPress értesülései alapján ugyanez a migráns korábban egy kutyát áldozott fel rituálisan.

A sziget lakói a két eset miatt feljelentették a migránst.