Vegyi anyaggal akart Izrael területén támadást végrehajtani az Iszlám Állam szíriai terroristája, aki hamis papírokkal jutott el Líbián keresztül Németországba.

A német rendőrség csütörtökön tartóztatta le azt a 21 éves szíriai férfit Berlin Neukölln nevű, jelentős részben arab muszlim migránsok lakta negyedében, akit azzal gyanúsítanak, hogy Izraelbe akart utazni azért, hogy ott hajtson végre terrortámadást - írja a 888.hu a Haaretz című tel-avivi lap értesülései alapján.

Egyértelműen az volt a célja, hogy a dzsihád nevében minél nagyobb kárt okozzon a merénylet során– közölte a fővárosi rendőrség szóvivője.

A terrorista migránsról kiderítették, hogy Líbián keresztül hamis papírokkal utazott Németországba. Kihallgatása során beismerte, hogy korábban is volt már büntetve lopásért, valamint amiatt, mert az Iszlám Állam számára toborzott új terroristákat, azonban akkor valahogy kiszabadult.

A német hírszerzés az után kezdte el figyelni a most letartóztatott migránst, hogy annak egyik társa elárulta nekik, mire készül.

Miután a gyanúsított telefonját lehallgatták, bebizonyosodott számukra is, mi a terrorista terve, ezért még időben lecsaptak rá.