Kijátszhatja a büntetést a három embert megkéselő afgán migráns

2018.10.02. 15:51

Konyhakéssel sebesített meg három embert a migráns egy német városban. Közülük két ember súlyosan, egy pedig életveszélyesen megsérült. Ennek ellenére a migráns lehet, hogy nem kell börtönbe menjen, mert pszichikai kezelést írtak elő neki, állítólag mentális problémákkal küzd.

Ahogy az Origo megírta, pénteken egy 21 éves afgán ámokfutó migráns a Baden-Württemberg tartománybeli Ravensburg központjában randalírozott.

A migráns három embert megkéselt, kettő közülük súlyos, egy ember pedig életveszélyes állapotban van.

Az áldozatok egyike egy 52 éves német férfi, aki épp a családjával ebédelt az egyik étteremben, amikor az afgán migráns kiabálva rájuk támadt. A családos férfi egy székkel próbálta távol tartani a támadót magától és a családjától, de a késelő így is megsebesítette őt a hátán és a karján.

A másik két áldozat egy 19 és egy 20 éves szíriai menedékkérő.

A támadót végül Daniel Rapp ravensburgi polgármester ártalmatlanította. A die Welt információi alapján az eredetileg 19 évesnek hitt, de

valójában 21 éves bevándorlót egy pszichiátriai intézménybe szállították őrizetbe vétele után.

Az afgán migráns számos ilyen intézményben megfordult már, de az egyelőre nem derült ki, hogy mégis mi a baja.

Mindenesetre állítólagos elmeállapota miatt valószínűleg vagy enyhébb büntetést kap, vagy megússza a dolgot.Az ügyészség tájékoztatása szerint a migráns 2016 óta élt Németországban.

Fontos kiemelni, hogy nem ez az első eset, hogy bűnöző migránsokat elmebetegnek próbálnak beállítani a hatóságok Európában. Manchesterben például egy olyan migránst nyilvánítottak mentálisan betegnek, aki brutálisan összevert és megerőszakolt egy brit lányt, majd feltakaríttatta vele saját vérét – igaz, ő érdekes módon börtönbe mehetett 12 évre - írja a 888.hu.

Franciaországban is láthattunk ilyen esetet: ott egy muszlim migráns kidobta 66 éves szomszédját az ablakon, aki egy zsidó asszony volt. A gyilkoló migránst idén januárban az elmeorvosi vizsgálat alapján beszámíthatónak ítélték, nyáron azonban egy bíró újra elrendelte az elmeorvosi vizsgálatot.

„Furamódon" a második vizsgálat után tárgyalásra alkalmatlannak nyilvánították a migránst.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK