Döbbenetes módon növeli a migrációval kapcsolatos állami kiadásokat Macron

Vágólapra másolva!
Megszerezte a Le Monde Franciaország jövő évi költségvetési tervezetét. Nyilvánvalóan a balliberális napilapot az bosszantja, hogy alapvetően idős- és szegényellenes Macron gazdaságpolitikája. A konzervatív hetilap, a Les valeurs actuelles viszont észrevette a Le Monde összeállításában, hogy az általános megszorítások és a minden minisztériumra nézve kötelező takarékosság mellett a bevándorlással kapcsolatos kiadásokat drasztikusan, 14 százalékkal növelik.
Vágólapra másolva!

Hogy a sorozatos botrányaival rekordnépszerűtlenné vált Macron bevándorláspárti elnök, ezt nemcsak szavakkal és provokatív nyilatkozataival bizonyítja.

A 2019-es francia költségvetésben jelentősen, 14 százalékkal növeli a bevándorlással kapcsolatos állami kiadásokat.

Miközben általános megszorításokat jelentettek be. Sőt, Macron egyenesen azt mondta egyik beszédében, hogy erőfeszítéseket vár el a franciáktól.

Azaz, fájni fog, ezt mondta.

Ugyanakkor az is kiderült a költségvetés-tervezetből, hogy az a cél, jövőre már 97 ezer bevándorlónak legyen ideiglenes helye - ők azok, akik arra várnak, hogy kiderüljön: maradhatnak-e Franciaországban, kapnak-e menedékjogot. Mint közismert, azok a migránsok, akiket elutasítanak, valamilyen úton-módon mégis maradnak Franciaországban. Egyes felmérések szerint az illegális migránsok alig 10 százalékát tudják tényleg kiutasítani.