Megszületett a döntés Brett Kavanaugh főbírói kinevezésével kapcsolatban, a washingtoni szenátus jóváhagyta a jelölést. Donald Trump végig kiállt jelöltje mellett. A döntés egyben azt is jelenti, hogy nem sikerült a Soros-ügynököknek megfúrni a kinevezést.

Jóváhagyta a helyi idő szerint szombat délutáni végszavazáson a washingtoni szenátus többsége Brett Kavanaugh szövetségi bíró kinevezését az Egyesült Államok alkotmánybíróságaként is működő legfelsőbb bíróság tagjának.

A republikánus többségű szenátusban a döntés nyílt szavazáson, 50:48 arányban született meg.

A lépés óriási kudarc lehet a tőzsdespekuláns Soros Györgynek és ügynökeinek, akik minden elkövettek, hogy lejárassák a főbírójelöltet.

Az ügynököket maga Donald Trump nevezte meg.

A legfelsőbb bíróságban konzervatív többség alakult ki. A Fehér Ház rögtön a szavazás után bejelentette:

Kavanaugh felesketésére a lehető legrövidebb időn belül sor kerül.  

Soros befolyásolni akarta a főbíróválasztást

Mint ismert, Donald Trump amerikai elnök júliusban jelölte a washingtoni fellebbviteli bírót az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság új tagjának,

miután a 81 éves Anthony Kennedy bejelentette a visszavonulását.

Brett Kavanaugh amerikai főbírójelölt eskütétele az amerikai szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásánForrás: MTI/EPA/POOL/AFP/Saul Loeb

Az 53 éves Kavanaugh szenátusi meghallgatása csupán szeptemberben kezdődött meg, de a washingtoni politikai élet már Donald Trump bejelentése után megbolydult.

Ennek oka, hogy sorosista ügynökök szexuális zaklatással vádolták Brett Kavanaugh-t, azonban ezt ő mindvégig tagadta, sőt az FBI azt is megállapította, hogy a Kavanaugh ellen felhozott vádak nem bizonyíthatóak.

Donald Trump elnök mindvégig kiállt jelöltje mellett, míg a sorosista emberek elbuktak, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a szavazást többször is a karzatról bekiabáló nők szakították meg, a protestálókat a biztonsági szolgálat kivezette a teremből.

Trump és a republikánusok üdvözölték a döntést

Donald Trump a Twitteren üdvözölte a kinevezés jóváhagyását.

A mai nap folyamán később aláírom a kinevezését, és hivatalosan felesketik. Nagyon izgalmas! – írta a mikroblogon.

Kavanaugh személyében Donald Trump második konzervatív jelöltje kerül be az alkotmánybíróságba. Tavaly az ugyancsak konzervatív Neil Gorsuch került a bírói testületbe.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője a szavazás előtt elmondott rövid beszédében azt mondta, hogy Kavanaugh vitathatatlanul megérdemli a kinevezést.

Hozzátette azt is, hogy nemcsak a szenátus, hanem az ország is büszke lesz rá. Az elnök olyan jogászt jelölt, akit jogásztársai politikai hovatartozásuktól függetlenül szupersztárnak neveznek. Brett Kavanaugh a nemzet legjobbjai között van– fogalmazott a frakcióvezető.