Naponta két kislány nemi szervét csonkítják meg Angliában egy iszlám vallási rítus miatt

2018.10.08. 14:01

Három hónapon belül tíz, egy évesnél fiatalabb lánycsecsemő nemi szervét barbár módon megcsonkították Nagy-Britanniában az iszlám FGM keretében – írta a Voice of Europe a Birmingham Mail alapján.

Az FGM, azaz a női nemiszerv-csonkítás egy olyan eljárás, aminek során a fiatal lányok, rendszerint a 15 évnél fiatalabbak, illetve a pubertáskor előtt állók nemi szervét vágással súlyosan megsebesítik. A lányok „körülmetélésének" is nevezett rítus, ami kegyetlenül fájdalmas és hosszú távú problémákat okozhat a szexualitásban, a gyermekszülésben és mentálisan is az áldozatoknak, természetesen illegális Nagy-Britanniában.

Kiderült ez év áprilisa és júniusa között Birminghamben tíz, egy évnél fiatalabb lánygyermek csonkítását regisztráltak a helyi orvosok.

Az NHS statisztikája szerint összesen 140 áldozata van az FGM-nek, amik közül 10 esetben egy évnél fiatalabb lányok nemi szervét csonkították meg. A legtöbb áldozat öt és kilenc év közötti.

Az NSPCC, azaz a Nemzeti Gyermekjóléti Alapítvány elítélte a gyakorlatot, kampánymenedzserük, Ally Sultana úgy fogalmazott:

A női nemi szervek csonkítása olyan barbár fizikai gyakorlat, ami testileg és mentálisan is megsebesíti az áldozatokat.

Hozzátette: Azok a lányok és nők, akik érintettek a brutális rítusban kérjenek segítséget és támogatást.
Anglia más részeiről három hónap alatt újabb 1015 esetet jelentettek. Negyven százalékuk Londonban, 14 százalékuk Birminghamben történt. Az orvosok átlagosan napi két esetet regisztráltak. Az érintett nők és lányok Kelet- és Észak- Afrikában születtek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK