Menekítik az embereket: felrobbant egy lőszerraktár Ukrajnában - videó

2018.10.09. 07:37

Pánik tört ki az ukrajnai Icsnyában, miután felrobbant egy lőszerraktár, amitől a közeli házak ablakai betörtek. Az Interfax-Ukraina helyi hírügynökség jelentése szerint a raktárnál tűz tombol. A környékről 20 ezer embert akarnak kimenekíteni. Másfél év leforgása alatt ez már a harmadik ilyen eset Ukrajnában.

A környéken megkezdték az evakuálást. A Mirror úgy tudja,

10 ezer lakót kellett biztonságba helyezni.

A 682 hektáros, 88 ezer tonna különféle lőszert tárolására alkalmas lőszerraktár 16 kilométeres körzetéből, 30 településről összesen csaknem 20 ezer embert terveznek ideiglenesen kiköltöztetni. Az utakat, a vasutat és a légteret lezárták. A robbanás után pánik tört ki, volt, aki gyalog menekült a városból.

Ukrán sajtóforrások szerint a robbanás következtében a közeli házak ablakai betörtek, a lőszerraktár területén tűz tombol.

 

Az első robbanások helyi idő szerint hajnali fél négy tájban történtek, majd láng- és füstoszlopok törtek fel, amelyek most is kilométerekre ellátszanak.

Forrás: AFP/Vlad Musiienko

Füstmérgezés gyanújával eddig  60 ember fordult orvoshoz.

Sajtóközlések szerint Icsnyában pánik tört ki. 

Hírügynökségek emlékeztetne: tavaly márciusban a harkivi Balaklija melletti lőszerraktárak égtek le. Egy ember meghalt, öten megsérültek; húszezer embert telepítettek ki a környékről. 

Az idén májusban ugyanott lángra kapott a száraz fű a raktárokhoz tartozó területen, ott, ahol a tűzvészben fel nem robbant lőszerek hatástalanítása folyt. 

Tavaly szeptemberben Kalinyivka településénél lévő lőszerraktárban történt nagy erejű robbanás, majd hatalmas tűz ütött ki. Ketten megsérültek. A környékbeli falvakból 30 ezer embert evakuáltak.