Feltárta a svéd migránsbűnözést, életveszélyesen fenyegetik

2018.10.10. 13:50

Joakim Lamotte szabadúszó újságíró, aki jelenleg vloggerként tevékenykedik, és a svéd médiamunkások nagy többségétől eltérően beszámol a migránsok által elkövetett bűncselekményekről. Emiatt Lamottét és családtagjait kivégzéssel fenyegetik. A svéd rendőrség ennek ellenére nem lép fel az erőszakos uszítók ellen.

Az újságíró tudatta: elsősorban telefonon keresztül zaklatják ismeretlenek, akik közlik, hogy le kell mészárolni őt, a feleségét és a gyerekeit is.Nemrég azzal fenyegették meg, hogy felrobbantják az autóját, a névtelen zaklató szerint bombát helyeztek el az autójában, de a rendőrség nem talált a járműben robbanószerkezetre utaló jeleket - írja a Voice of Europe.

Ezt követően Joakim Lamotte a Facebookon közölte, hogy a közösségi oldalán jövőben élőben fog beszámolni az őt ért verbális atrocitásokról. Ennek hatására többen is felhívták, és ismét azzal fenyegették meg, hogy megölik vagy felrobbantják.

Az újságíró viszont mindezek ellenére folytatni kívánja a munkáját, és saját bevallása alapján nem ijed meg az újabb támadásoktól.

Már számos alkalommal jelentette fel ismeretlen zaklatóit a rendőrségen, de a hatóságok egyetlen esetben sem kapták el azokat, sőt már le is zárták az aktáját.Lamotte szerint a rendőrség nem kíván az ő problémáival foglalkozni.

Véleménye alapján azért nem, mert feltárta a migránsok által elkövetett bűncselekményeket, amit a hatóságok megpróbáltak elhallgatni a svéd állampolgárok elől.Azt is kifejtette, hogy a közösségi médián keresztül az ország titkosszolgálata, a Sapo is megpróbálja ellehetetleníteni a munkáját.

A történtek miatt térfigyelő kamerákat és mozgásérzékelőt szereltetett a lakásába.