A spanyol parti őrség (Salvamento Marítimo-SM) csak a hétvégén 1181 illegális migránst tartóztatott fel és vitt spanyol területre. Az afrikai származású migránsok összesen 30 bárkával és csónakkal érkeztek a mediterrán országba. Hála a baloldali és bevándorláspárti madridi kormánynak, az év elejétől hivatalosan 43 ezer, nem hivatalosan 50 ezer illegális bevándorló jöhetett be az országba.

A parti őrség tájékoztatása szerint még nem volt példa arra, hogy két nap alatt majdnem 1200 migráns jöjjön az országba – közölte a Voice of Europe.

Az illegálisan érkező migránsok valamennyien embercsempészek szolgáltatásait vették igénybe.A Pedro Sánchez vezette bevándorláspárti madridi kormány tulajdonképpen ösztönzi a migránsok bejövetelét.

Migránsok érkeznek hajón. A kép illusztrációForrás: AFP/Angelos Tzortzinis

Ahogy az Origo azt megírta, a spanyol parlament szeptember elején elfogadott egy törvényt, amely ingyenessé teszi az egészségügyi szolgáltatásokat az illegálisan, papírok nélkül érkezett migránsok számára.

Nemrég Manuela Carmena Castrillo, Madrid szélsőbaloldali főpolgármestere a Toledóban megrendezett Első Nemzetközi Migrációs Fórumon arról beszélt, hogy az afrikai migránsok az álmaik útján járó hősök, és jobb munkaerők, mint a spanyolok.

Véleménye alapján a migráció egy rendkívül pozitív dolog, amit minden eszközzel támogatni kell, és szégyen, hogy egyesek be akarják zárni Európa kapuit, mikor azokat tágra kellene nyitni.

Azon migránsok kiutasítására, akiknek elutasították a menedékkérelmét, ráadásul nincs is politikai akarat, mivel a kisebbségi szocialista kormányt a parlamentből támogató már-már kommunista Podemos nevű szélsőséges párt a kiutasítás tilalmát szabta feltételül a jövő évi költségvetés elfogadásához.

Természetesena titokban Soros Györggyel találkozó Pedro Sánchez kormányfő sem akar kitoloncolást.

Hivatalos adatok alapján az idén nagyjából 43 ezer illegális migráns érkezett Spanyolországba, nem hivatalosan a számuk elérheti az 50 ezret.

Szinte mind Marokkó irányából jönnek, és döntően fekete-afrikai származásúak.

A közeljövőben várhatóan ismét rengeteg migráns fog az országba érkezni, hiszen a madridi kormány megállapodott a német szövetségi kormánnyal a Spanyolországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott migránsok visszaküldéséről.