Döbbenetes adatok: így iszlamizálódott London

2018.10.10. 13:36

Már többször írtunk arról, hogy Londonban mennyire erős az iszlám jelenlét, mekkorát ugrott az erőszakos bűncselekmények, ezen belül is a gyilkosságok vagy a késes támadások száma. Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere pedig teljesen átalakította a város arculatát. Ami az ideológiai hátteret illeti, ebben is komoly változások történtek az elmúlt időszakban.

Friss adatok szerint Londonban 423 (legális) új mecset és 100 saría, azaz az iszlám vallásjog szerinti bíróság működik - olvashatjuk a jihadwatch oldalán. A rendőrség sajnálatos módon gyakran a saríát és annak követőit támogatja, és inkább azokra "vadásznak", akik az iszlámot támadják.

London és egész Nagy-Britannia egyre inkább muszlim arcot ölt, hivatalos saría bíróságok működnek, mecsetek tömkelege nyílik ..." - nyilatkozott Maulana Syed Raza Rizvi imám a helyi médiának.

És valóban: 423 új mecset nyitotta meg kapuit, ezekben tolonganak a hívők.

Becslések szerint 2020-ra 683.000 (!) -re emelkedik azon muszlimok száma, akik követik is a vallást, mecsetekbe járnak majd.

A kép illusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Tolga Akmen

De Londonban nemcsak a mecsetek szaporodtak el, hanem a saría bíróságok is. Hivatalosan 100 ilyen bíróság működik. Ezt a Brit Döntőbírósági Törvény és az Alternatív Vitarendezési Határozat tette lehetővé. A brit egyetemeken pedig egyre inkább terjed az iszlám jog.

Nem véletlen, hogy a másfél év múlva esedékes londoni polgármester-választás kampányának egyik fő témája a rohamosan romló közbiztonság kérdése lesz, legalábbis a konzervatívok jelöltje, Shaun Bailey szerint, aki már többször kritizálta a jelenlegi polgármestert, mert nem sikerült megbirkóznia a mindennapos erőszakkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK