Egy ritka rendellenesség miatt ez az indiai kislány kétszer akkora, mint amennyinek a kora alapján kellene lennie – írja a Story Trender.

Az indiai Chahat Kumar még csak 16 hónapos, de már 25 kilót nyom. A kislány nem bírja el saját súlyát, a földön csúszva közlekedik.

Chahat elhízásának oka egy ritka genetikai rendellenesség, ami miatt a szervezete nem jelzi agyának azt, hogy jóllakott, így a kislány folyamatosan éhes. Korábban naponta annyit evett, mint egy tízéves gyerek, de szülei azóta szigorú diétára fogták.

Orvosai megállapították, hogy Chahattal együtt összesen 51 ember él együtt ezzel a betegséggel a világon. Születésekor semmilyen jele nem volt a rendellenességnek, szülei sem elhízottak, súlya csak négy hónapos korában kezdett el vészesen gyarapodni.

Édesanyja, Reena szerint, mivel a kislány csak alig 20 másodpercig tud talpon maradni, nem tudnak vele menni sehova. Első gyerekük, egy kisfiú születésekor meghalt, most harmadik babájukat várják, de nagyon aggódnak miatta.

Chahatot is egészséges gyereknek hittük, amikor megszületett, csak később kezdett el hízni – mondta Suraj, a kislány apja.

A kislány már kilenc hónapos kora óta kórházról kórházra jár, de a szükséges hormonterápiát nem tudják számára biztosítani Indiában. Orvosai több cégnél is próbálják elérni azt, hogy Indiában is árulják a szükséges hormonokat, amelyek viszont nagyon drágák.