Miközben a francia kormányzat az V. Köztársaság egyik legsúlyosabb belpolitikai válságát éli, nagyon tűnik, hogy párizsi városvezetés és annak szocialista polgármestere, Anne Hidalgo is rálépett a teljes bukásba vezető lejtőre.

Anne Hidalgo, szocialista polgármester asszony bejelentette, hogy Párizsban tábort kell kialakítani az illegális migránsok elhelyezése céljából.

Ennek oka, hogy jön a tél, így a sátortábornak egy hónap múlva már állnia kell.

Hidalgo posztjáért már elindult a harc, első számú helyettese, Bruno Juillard nemrégiben mondott le a városvezetés teljes politikai csődje miatt. Hidalgo asszony hasztalan kért segítséget a magamutogató, macroni központi hatalomtól, nem kapott.

Nem is csoda, hiszen Macron még a saját kormányát sem tudja összeállítani lassan egy hete már, ami példátlanul súlyos válságban van.

Sátortábor PárizsbanForrás: AFP/Gerard Julien

 A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspári elnök inkább szelfiket gyártott a lengén öltözött karib-tengeri fiatal fiúkkal. Macron gyakorlatilag elmenekült Párizsból, Örményországba utazott a frankofón államok találkozójára, miközben az Élysée sajtóközleményben tudatta a francia lakossággal, hogy pénteknél előbb nem lesz teljes a francia kormány,

többek között belügyminisztere nincs az országnak lassan 10 napja.

Hidalgo most úgy döntött, hogy saját hatáskörben egy tábort húz fel Párizsban, ahol elhelyezi az utcán élő migránsokat. Jön a tél, megoldást kell találni.

Az elmúlt időszakban az Origo többször írt arról, hogy Párizs északi, északkeleti negyedeit gyakorlatilag ellepték a migránsok, a szervezett kábítószer-terjesztő bandák. Nyáron forgatócsoport számolt be a borzasztó helyzetről. A migránsok az utcán élnek, az ott élők legnagyobb felháborodására.

A Twitteren közzétett videóban jól látható, hogy milyen a helyzet most, nagyon úgy tűnik, hogy tarthatatlan.