Az eset a Facebookra is kikerült, ahonnan azonban letiltották a posztot – írja a Voice of Europe. 

Muszlim migránsok egy fiatal svéd lányt erőszakoltak meg még múlt szombat éjszaka egy lakásban Gällivare városában. A svéd média természetesen leplezni akarta a most már szokásosnak mondható esetet, de amikor a megerőszakolt lány családjának egyik barátja megtudta, hogy mi történt, dühében kiposztolta az esetet saját közösségi oldalára. 

A fiatal lányt szombat éjszaka egy nagy csoport muszlim férfi erőszakolta meg rettenetes és brutális módon. A lány még olyan fiatal, és most tönkrement az élete– írta a család barátja a Facebookon.

Migránsok Svédországban - IllusztrációForrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

A svéd média nem tudósított az esetről, mivel az elkövetők muszlim migránsok voltak, a Facebook-poszt gyorsan nagy figyelmet kapott. Majd egy másik posztban azt írta, hogyki mondja, hogy nem fog megtörténni ismét? A következő alkalommal lehet az enyém vagy a te gyereked is. Mi történik a városunkban? Mi történik Gällivareben, és hogy gondolhatjuk, hogy ez még mindig egy biztonságos hely? 

Valószínűleg a svéd szociáldemokraták vannak a poszt eltüntetésének hátterében, akik jelenthették az írást a Facebooknak, hogy elhallgassák a bűncselekményt.

De még a letiltás előtt a nagy nyilvánosságot kapott poszt miatt a rendőrség kénytelen volt saját weboldalára is kitenni az esetet, mint súlyos nemi erőszakot. 

Az egész történet legszomorúbb és egyben legdühítőbb része a borzalmas szexuális támadás mellett az, hogy

a helyi svéd politikusok a svédeket hibáztatják, amiért nem segítik a bevándorlók sikeres beilleszkedését a svéd társadalomba.

Az eset kapcsán az is megdöbbentő, hogy emiatt tussolják el azt, hogy muszlimok csoportosan megerőszakolnak egy svéd lányt.