Beismerte a Németországban elfogott férfi, hogy megölte a bolgár újságírót

2018.10.12. 11:58

Az észak-németországi Stade városában pár napja elfogott 20 éves bolgár férfi gyilkolta meg Viktorija Marinova bolgár oknyomozó riportert. Erről a gyanúsított édesanyja nyilatkozott a Nova televíziónak. A  újságírónőt péntek délben temették el szülővárosában, Ruszéban, ahol múlt szombat hajnalban egy helyi parkban brutális kegyetlenséggel ölték meg.

 

Igen, beismerte a fiam, hogy ő követte el a gyilkosságot. Részeg volt, és erősen be volt kábítószerezve. Mindezt sírva mondta nekem. Fel sem tudom fogni, hogy elkövette ezt a szörnyűséget 

- nyilatkozta Nadezda Kraszimirova, a gyanúsított anyja a bolgár Nova tévének.

Virágok Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságíró portréjánál egy rögtönzött emlékelyen, a bulgáriai Ruszében 2018. október 10-én. A korrupciós ügyekben nyomozó harmincéves újságírónőt október 6-án holtan találták egy ruszei parkban, ahová futni ment. A bűnjelek gyilkosságra, nemi erőszakra és kínzásra utalnakForrás: MTI/AP/Filip Dvorski

Az Alsó-Szászország tartományi Cellében működő főügyészség nemrég kiadott közleményében azonban nem fogalmaztak ennyire egyértelműen. Aszerint a bolgár férfi a kihallgatásán azt vallotta, hogy október 6-án reggel Ruszében a Duna partján egy parkban alkohol és kábítószer hatása alatt összeszólalkozott egy ismeretlen fiatal nővel.

A vita hevében többször megütötte, majd felemelte és egy bokorba hajította. Tagadta, hogy meg akarta volna ölni áldozatát, és azt is, hogy megerőszakolta és kirabolta.

Mindenesetre a német hatóságok bejelentették, hogy gyorsított eljárásban kiadják Bulgáriának a megerőszakolt és meggyilkolt bolgár újságírónő gyanúsítottját. A részleges beismerő vallomás alapján nem lehet politikai hátteret feltételezni a bűncselekmény mögött, mint ahogy azt sem, hogy a gyilkosságnak közvetlen köze van az újságírónő munkájához - olvasható a német hatóság által kiadott közleményben.

Az édesanyja szerint fia, a 20 éves Szeverin Kraszimirov ölte meg részegen és bedrogozva a bolgár újságírónőtForrás: MTI/AP/Filip Dvorski

Egyébként a 20 éves bolgár férfit kedd este vették őrizetbe Stade alsó-szászországi kisvárosban a Bulgáriában kiadott európai elfogatóparancs alapján.

Szófiai adatok szerint Szeverin Kraszimirovnak hívják, és DNS-mintája egyezik azzal, amelyet a bűntény helyszínén találtak.
Viktorija Marinova szülővárosában, Ruszéban dolgozott egy tévécsatornánál, főleg korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott.

Viktorija Marinova meggyilkolt bolgár újságírónő gyászszertartása a bulgáriai Ruszéban 2018. október 12-én.Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Közben péntek délben több százan vettek végső búcsút Ruszéban a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 30 éves újságírónőtől.

Előző
  • 1
  • 2
Következő