Szijjártó Péter: a kormány felkészült a harcra a bevándorláspárti erőkkel szemben

2018.10.12. 15:16

A magyar kormány felkészült a harcra a bevándorláspárti erőkkel szemben, és a magyar emberek akaratának minden körülmények között érvényt fog szerezni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel. A tárcavezető Jean Asselborn migrációpárti luxemburgi külügyminiszter Magyarországot bíráló szavaira reagált. Nem ez volt az egyetlen támadás ma a magyar kormány ellen, Jean-Claude Juncker, az Európiai Bizottság elnöke a Le Mondéban ment neki Orbán Viktornak.

A tárcavezető Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szavaira reagált, aki a Luxembourg Times internetes felületén pénteken megjelent cikkben úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor nélkül nem lenne menekültválság. Az cikkből kiderült, hogy a luxemburgi politikus változatlanul ragaszkodik a menekültkérdés kvótákon alapuló megoldásához. Szijjártó Péter pénteken az MTI-nek regált az ügyben:

A luxemburgi külügyminiszter elvakultan bevándorláspárti politikus, aki folyamatosan bevándorlókat, betelepítést és kvótákat akar ráerőltetni Magyarországra.

– húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter. Kiemelte, hogy

a magyar kormány harcol Jean Asselborn és brüsszeli bevándorláspárti elvbarátai ellen, és soha nem fogják engedni, hogy Brüsszel bevándorlókkal árassza el Magyarországot. Ahogy azt sem, hogy a határvédelem jogát elvegyék a magyaroktól.

A külügyminiszter hozzátette, hogy

tudjuk, hogy a „kapukulcsra” fáj a foguk, ezért támadnak, zsarolnak, fenyegetnek bennünket, de a magyar kormány nem hátrál ebben a harcban, ugyanis ha átadnánk a határvédelem jogát, akkor Brüsszel nem védelmet nyújtana, hanem szervezné a migrációt a mi határunknál is.

A brüsszeli bevándorláspárti erők egyelőre többségben vannak, de az idejük fogy, ezért most mindent megpróbálnak bevetni Magyarország ellen – magyarázta a politikus. Tudják, hogy minket kell támadni, hiszen mi állítottuk meg a migrációt a szárazföldön– tette egyértelművé a miniszter, hogy miért is áll Magyarország a támadások középpontjában. Hozzátette, hogy a magyar kormány felkészült erre.

Nemcsak Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter bírálta pénteken élesen Orbán Viktort és kormányát, hanem Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is. A luxemburgi politikus a Le Monde-ban egyenesen azt mondta, itt az ideje kizárni a magyar miniszterelnököt az Európai Néppártból (EPP). A Soros Györggyel jó kapcsolatot ápoló és a nemzetközi találkozókon dülöngélve megjelenő, amúgy kereszténydemokrata politikus üzenetének időzítése feltehetően nem véletlen, a migrációt pártoló politikai erők ráfordultak a nagy téttel bíró jövő májusi európai parlamenti választásra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK