Felborult vasárnap reggel egy migránsokat szállító platós kisteherautó a nyugat-törökországi Izmir tartomány Gaziemir körzetében. A balesetben tizenkilencen, köztük gyerekek vesztették életüket, a sofőrrel együtt öten megsebesültek - közölte a Demirören török hírügynökség.

A sofőr egy kanyarban elvesztette az irányítást a jármű felett, amely átszakította a felüljáró szalagkorlátját, és mintegy 20 méteres magasságból egy öntözőcsatornába zuhantForrás: MTI/EPA/Anadolu/Evren Atalay

A jelentés szerint a sofőr egy kanyarban elvesztette az irányítást a jármű felett, amely átszakította a felüljáró szalagkorlátját, és mintegy 20 méteres magasságból egy öntözőcsatornába zuhant. A jármű esés közben felfordult és sok utasát maga alá temette. A kisteherautó is súlyosan összeroncsolódott.

A hatóságok rendőröket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek a helyszínre. A sebesülteket kórházba vitték. Nem tudni, hogy a járműben hányan utaztak.

A balesetben tizenkilencen, köztük gyerekek vesztették életüket, a sofőrrel együtt öten megsebesültekForrás: MTI/EPA/Anadolu/Evren Atalay

Törökországban mintegy négymillió migráns tartózkodik, túlnyomó többségében szíriaiak, de sok iraki és afgán is van közöttük.

A Demirören tudni véli, hogy a szerencsétlenül járt migránsok az Égei-tengeren keresztül a görög Számosz szigetre akartak eljutni csónakokon.