Kisiklott egy vonat a marokkói főváros közelében, halálos áldozatok is vannak

Szídi Buknadíl, 2018. október 16. Vasúti kocsik roncsai 2018. október 16-án, miután kisiklott egy személyszuzállító vonat a marokkói fővárostól, Rabattól 20 kilométerre északra fekvő Szídi Buknadílnál. A baleset emberéleteket is követelt, több tucatnyian megsérültek. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Kisiklott kedden egy vonat a marokkói főváros, Rabat közelében, a balesetben legalább tíz ember meghalt, és mintegy kilencvenen megsérültek - írta Twitter-profilján a Sky News Arabíja pánarab televízió.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség a Rabathoz közeli Szídi Buknadílban történt.

A helyi média korábban arról számolt be, hogy két vonat összeütközött, de a Reuters hírügynökségnek megszólaló vasúti tisztviselő elmondta, hogy egy vonat siklott ki.

Vasúti kocsik roncsai 2018. október 16-án, miután kisiklott egy személyszállító vonat a marokkói fővárostól, Rabattól 20 kilométerre északra fekvő Szídi Buknadílnál. Forrás: MTI/AP/Abdel-Dzsalíl Bunhar

A hírügynökségek egymásnak ellentmondó adatokat közöltek az áldozatok számával kapcsolatosan. A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett marokkói vasúti tisztségviselőre hivatkozva legalább négy halottról és "több tucat" sérültről számolt be, míg az AFP francia hírügynökség a 2M nevű marokkói közszolgálati televízióra hivatkozva legalább hat halottról és 70 sérültről adott hírt.

Szídi Buknadíl, 2018. október 16. Forrás: MTI/EPA/-

Az AFP forrása szerint

a mentőcsapatok megkezdték a holttestek elszállítását a helyszínről.

A helyi média szerint a baleset Kenítra és Szalé városok között történt, Szídi Buknadíl településnél.

Szídi Buknadíl, 2018. október 16. Forrás: MTI/EPA/-

Marokkói híroldalak korábban arról számoltak be, hogy két vonat összeütközött, de a Reuters hírügynökségnek megszólaló vasúti tisztviselő elmondta, hogy egy vonat siklott ki.