Orbán Viktorral kampányol a lengyel kormánypárt - videó

2018.10.21. 15:32

Lengyelországban helyhatósági választásokat tartanak a mai napon. Orbán Viktor is szerepel a konzervatív, bevándorlásellenes Prawo i Sprawiedliwo¶ć (PiS) legfrissebb, Zwyciężymy!, azaz Győzni fogunk! címmel közzétett kampányvideójában. Egyébként a kormányzó PiS győzelmét jelzik előre a felmérések.

A markánsan jobboldali, konzervatív és határozottan bevándorlásellenes lengyel Jog és Igazságosság (Prawo i Sprawiedliwo¶ć-PiS) párt videójának képkockáin Mateusz Morawiecki miniszterelnök útjait követhetjük, amikor többek között találkozik a lengyel családokkal, Orbán Viktor magyar kormányfővel, Angela Merkel német kancellárral, vagy éppen az amerikai Republikánus Párt képviselőivel - szúrta ki a Mandiner.

Ahogy az Origo beszámolt róla, a PiS népszerűsége töretlen 2015-ös megválasztása óta, mivel a gazdaság szárnyal, és a bevándorlásellenes politikát is nagyban díjazzák a lengyel szavazók. A mostani voksolás egy hosszú választási sorozat kezdete, mivel jövőre európai parlamenti és törvényhozási, majd 2020-ban államfői választás lesz Közép-Európa legnépesebb országában.

Éppen ezért sem lényegtelen, hogy ki nyeri meg ennek a hosszú sorozatnak az első fordulóját.

A fő tét most a liberális szellemiségű nagyvárosok, elsősorban a főváros, Varsó „bevétele” a PiS számára.