Az ENSZ szerint a nikáb viselése alapvető emberi jog

nikáb
nikáb
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Emberi Jogi Bizottságának az álláspontja szerint a nikáb viseletének a tiltásáról rendelkező francia jogszabály megsérti az emberi jogokat. A szervezet a törvény „korrekcióját” szeretné elérni. Az ENSZ emberi jogi főbiztosa egyébként Soros György embere, a chilei Michelle Bachelet.
Vágólapra másolva!

A burka, a nikáb és valamennyi egész testet eltakaró ruházat nyilvános viselését Franciaországban 2010-ben tiltották be, még Nicolas Sarkozy elnöksége alatt.

Nikábot viselő nők Forrás: Origo

A tilalom 2011-től lépett érvénybe.

A muszlim szervezetek ezt a rendelkezést már akkor iszlamofóbnak minősítették,

tiltakozások voltak ellene országszerte, de még most sem hajtják végre teljes mértékben a jogszabályt, noha 150 eurós, azonnal kiszabható pénzbírság jár annak megszegéséért.

Ennek ellenére

az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága hivatalos állásfoglalásában az emberi jogok korlátozásának minősítette a nikáb viselésének a betiltását

– írja a Voice of Europe.

A burka és a többi egész testet elfedő ruházat hordásáról nem adtak ki állásfoglalást.

A bizottság 180 napot adott Franciaországnak, hogy reagáljon a dologra. A szervezet továbbá azt ajánlja, hogy

Mivel csak ajánlásról van szó, ezért Párizs nem köteles azt végrehajtani.

Ahogy az Origo azt már megírta, szeptember 1-től az ENSZ új emberi jogi főbiztosa, Michelle Bachelet, Chile korábbi szocialista államfője lett.

Michelle Bachelet Soros György megbízható katonája,

aki 2009-ben a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak, mert az véleménye szerint a demokrácia, a nyílt társadalmak, a multilateralizmus, a haladó eszmék elkötelezett híve.

Az emberi jogi főbiztos október 12-én a bevándorláspárti spekulánssal és a Soros-birodalom trónörökösével, Alexanderrel fényképezkedett.