Rendkívül fertőző kanyarót hurcolt be egy afrikai migráns Svédországba

VACCINATION CENTER consultation mumps PATIENT woman patient immunization clinic medical center France Lyon human person ADOLESCENT adolescent girl AFRICAN female GIRL MEDICINE measles rubella INJECTION VACCINE MMR priorix health professional MEDICAL STAFF
VACCINATION CENTER Reportage in the Health and Prevention Centre run by the local committee for social hygiene (CDHS) in Lyon, France. MMR vaccination. Priorix immunises against measles, mumps and rubella. AUBERT / BSIP
Vágólapra másolva!
Eddig egy migráns hátterű személynél mutatták ki bizonyíthatóan az afrikai kanyarót. A szakemberek szerint fennáll a járvány kirobbanásának a veszélye, mivel ez a kanyarótípus rendkívül fertőző.
Vágólapra másolva!

A megbetegedést a Skåne megyei Malmőben regisztrálták, a beteg egy afrikai férfi – írja a Voice of Europe a Fria Tider című svéd lap információira hivatkozva.

Malmőben tavalyi adatok alapján a lakosság 45%-a migráns hátterű.

Ugyancsak Skåne megyében, Trelleborg városában is kanyaró gyanújával szállítottak kórházba egy migránst, de kiderült róla, hogy más betegségben szenved.

Védőoltást kap egy afrikai migráns. A kép illusztráció Forrás: BSIP/AUBERT / BSIP/Aubert

Marianne Alanko Blomé egészségügyi szakember szerint

Svédországban a kanyaró az elmúlt évtizedekben nagyon ritka betegségnek számított, de az afrikai és ázsiai migránsok beáramlása miatt visszatért a vírus a skandináv államba.