Újabb erőszakos migránstámadásra került sor Párizsban, az Orly repülőtér közelében egy buszon. A Massy és Juvisy elővárosokat összekötő 339 számú buszjáraton történt az eset, amiről videó is készült.  A felvétel bejárta az internetet: már közel 1 millióan nézték meg. A videón szereplő, vélhetően migráns hátterű férfi ütlegelni kezdett egy idősebb nőt, akinek többen a védelmére keltek. Ebből egy nagyobb dulakodás tört ki. Az esetet rögzítő fiatalember azt mondta, hogy nem érzik magukat biztonságban a buszjáraton.

Íme a videó:

Az esetről készült videó tanúsága szerint a narancssárga kabátos, bevándorló hátterű férfi egy idős nőre támadt, ütlegelni kezdte.

Ezt próbálták megakadályozni az utasok, amire a támadó bedühödött, és az egyik, a nő védelmére kelt férfi szemüvegét leütötte.

Ebből dulakodás alakult ki, a férfi azt kiabálta:„nem szabad hagyni, hogy ezt tegye”, és még annyit, hogy „másképp nem értenek a szóból” . Hatalmas verekedés tört ki a támadó és a hölgy védelmére kelt férfi között.

A videót a Hany nevű, 18 éves fiatal készítette és osztotta meg a közösségi hálókon. A felvétel jó példája annak, hogy a brutalitás és az erőszak milyen méreteket öltött Párizsban: már nemcsak az utcákon, hanem a tömegközlekedési eszközökön is, különösen a buszokon is gyakori jelenség.

A fiatalember az interjúban elmondta, hogy gyakran van feszültség ezen a buszon és nem érzik magukat biztonságban.