Most megveheti Michael Jackson egyik leghíresebb ruhadarabját

2018.10.28. 19:39

Elárverezik Michael Jackson amerikai popénekes híres fekete dzsekijét, amit első önálló, Bad című turnéján hordott a színpadon 1987-88-ban.

Akár 100 ezer dollárért (28,5 millió forintért) is elkelhet a kabát, amit a hátán Jackson alá is írt ezüstszínű, vízálló tintával. A sokféle csattal, pánttal és cipzárral díszített fekete kabát az énekes legendás ruhadarabjainak egyike. A másik, a Thriller című dalának videójában viselt piros dzsekit egy 2011-es árverésen 1,8 millió dollárért vették meg.

Forrás: Getty Images/Steve Allen

Michael Jackson azok közé a hírességek közé tartozik, akiknek relikviái a legkeresettebbek a világon, mióta 2009-ben, ötvenéves korában váratlanul, gyógyszer-túladagolásban meghalt.

A Bad-dzsekit és gyűjteménye további csaknem 100 rock and roll-relikviáját Milton Verret texasi üzletember bocsátotta árverésre. Övé a piros Thriller-dzseki is, amit a jótékonyságáról ismert Verret gyermekkórházakba szokott magával vinni, ezt a darabot azonban nem adja el.

A november 10-i New York-i aukción licitálni lehet ezen kívül Bob Dylan, Paul McCartney, Eric Clapton, valamint a U2 két zenésze, The Edge és Bono egy-egy elektromos gitárjára, amik egyenként 20-50 ezer dollárért kelhetnek el.

Az árverés bevételének egy részét a zenészek egészségügyi ellátásáról gondoskodó MusiCares jótékonysági szervezet kapja.