Francois Hollande bukott köztársasági elnök a gyurcsányosodás útjára lépett

Francois Hollande francia elnök és Angela Merkel német kancellár bensőségesen üdvözlik egymást az Európai Unió csúcstalálkozóján Brüsszelben
Vágólapra másolva!
Francois Hollande bukott szocialista köztársasági elnök újra az elnöki székbe készül, legalábbis ezt erősítette meg egykori kommunikációs tanácsadója, Gaspar Gantzer.
Vágólapra másolva!

Hollande, a bukott szocialista köztársasági elnök az V. Köztársaság második legnépszerűtlenebb köztársasági elnöke volt. Csak azért nem az első, mert szintén bukott szocialista gazdasági miniszteréből, a szelfikirály, áldemokrata, ateista-liberális Macronból köztársasági elnök lett.

Ahogy azt az Origo már korábban megírta, a magát királynak képzelő Macron rövid idő alatt a valaha létezett legnépszerűtlenebb francia köztársasági elnökké vált. A botrányt botrányra halmozó cinikus, pökhendi áldemokrata, önimádó Macron most hirdette meg az álságos és az Európát bevándorló kontinensé változtató Soros-Juncker terv totális végrehajtását, ez képezi a francia köztársasági elnök Európa-politikájának középpontját.

Hollande nem találja az irányt Forrás: Origo

Hollande ehhez képest „csak” Franciaországot tette bevándorlóországgá,

emellett ő volt az első olyan francia elnök, aki nem indult el másodszor is az elnöki székért.

Ez valószínűleg azzal függött össze, hogy rendkívül népszerűtlen volt, és egyben esélytelen is lett volna az újbóli megválasztáshoz.

Francois Hollande francia elnök és Angela Merkel német kancellár bensőségesen üdvözlik egymást az Európai Unió csúcstalálkozóján Brüsszelben Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Hollande, mint a baldali bukott szocialista politikusok többsége (gondoljunk csak az egész bukott magyar szocialista-liberális volt politikai elitre)

megélhetési politikus volt világ életében,

ő már több mint 30 éve mást sem csinál, mint politizál, és mostanra valószínűleg minden szempontból rászorulna arra, hogy újra a hatalomba kerüljön.

Legalábbis több mint sejtelmes a Paris Matchnak szeptemberben adott nagyinterjúja, amelyben azt mondja, hogy

visszatérni a köztársasági elnöki székbe.

Ezt a napokban megerősítette egykori tanácsadója is.

Ha valaki nem emlékezne Francois Hollande regnálására, annak emlékeztetőül néhány fotó és villanás: amellett, hogy Hollande bukott szocialista elnök bevándorlóországgá tette Franciaországot, leginkább nőügyeiről híresült el.

Óriási botrányt okozott, amikor saját testőreit lerázva, scooteren látogatta meg hivatalos élettársa, Valerie Trierweiler mellett szeretőjét, Julie Gayet színésznőt.

A testőrei elől motoron megszökő Hollande-ról készült fotók az egész világsajtót bejárták, és inkább nevetség tárgyává tették a bukott szocialista elnököt, miközben élettársát Hollande megalázó viselkedése miatt gyógykezelés alá kellett helyezni.

Hollande menekül Forrás: Origo