Egy 41 éves muzulmán nő, akit korábban megbüntettek burkaviselésért, most a Soros György embereivel teletűzdelt ENSZ Emberi Jogi Bizottsága ajánlásával perli a francia államot.

A francia RTL-re hivatkozással a Les Valeurs Actuelles című konzervatív hetilap arról tudósít, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának döntésére utalva egy korábban a burka viseléséért 50 eurós pénzbírságra ítélt muszlim nő most a francia állam ellen nyújtott be kerestet, és követel 10 ezer euró kártérítést.

Az Origo már megírta, hogy a bevándorláspárti spekuláns befolyása alatt álló ENSZ Emberi Jogi Bizottság ajánlásban rótta meg Franciaországot amiatt, mert Párizs 2011-től betiltotta a nikáb és az egész testet, még a szemet is lefedő burka használatát.

A 41 éves nő ügyvédje szerint a francia, nikábot és burkát betiltó jogszabály ellentétes az ENSZ ajánlásával, így jogosult a kártérítésre.

Az ENSZ október 22-én hozta nyilvánosságra a döntést, a muszlim nő ügyvédje már két nap múlva levelet intézett Nicole Bellobet francia igazságügyminiszterhez, tette hozzá az RTL riportere, mondván, hogy véleménye alapján a francia törvény megsérti a nemzetközi jogot, ezért pedig 10 ezer euró kártérítés illeti meg a korábban 50 euróra ítélt muszlim nőt.