A 3 éves Leo Durrington a Manchesterhez közeli Leighben sétálni indult anyjával és nyolcéves testvérével, amikor szinte a semmiből felbukkant egy fehér színű furgon és elcsapta a kisfiút. A gyerek az ütközéstől nekicsapódott a szomszédos parkoló falának. Még nem tudják, túléli-e a szörnyű balesetet. 

A Ford Transitban, amellyel elgázolták a gyereket, két tini ült. Az autót lopták, azért hajtottak gyorsabban a megengedettél, mert menekültek az őket üldöző rendőrök elől. A sofőrt, egy 16 éves fiút a baleset estéjén letartóztatták, akárcsak 15 éves társát.

A The Guardian azt írta, a 3 éves fiút napokkal a baleset után is életveszélyes sérülésekkel kezelik a helyi kórházban. Élet-halál között lebeg, nem tudják, hogy túléli-e egyáltalán. 

A rendőrségi szóvivő felidézte: a kisfiú segítségére az a két rendőr sietett, akik üldözték a tolvajokat. Azonnal kórházba vitték a gyereket, így viszont a gázolók egérutat nyertek - de csak rövid időre. Szemtanúk segítségével néhány órával később sikerült megtalálniuk a fiatalokat.