Soros György piszkos ügyeiről cikkeznek az Egyesült Államokban

Soros György
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Founder and Chair, Soros Fund Management and the Open Society Foundations George Soros attends 2016 Concordia Summit - Day 2 at Grand Hyatt New York on September 20, 2016 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Concordia Summit)
Vágólapra másolva!
A National Review nevű lap hosszú cikket közölt Soros György életéről, amelyben felemlegetik az álfilantróp néhány világbotrányt keltett kijelentését és tettét. A cikk beszámol Soros György USA-ellenes és Izraellel szembeni nyilatkozatairól is, és hogy a bevándorlás támogatása miatt támadja Orbán Viktort.
Vágólapra másolva!

A cikk azzal kezdi a számvetést, amely tényt már az Origo is megírt, hogy Soros – zsidó származása ellenére – még 1944-ben, miközben tombolt az Edmund Veesenmayer és Adolf Eichmann vezette magyarországi holokauszt, az álkeresztapjával, Baubachhal együtt razziákon vett részt, amelyek során zsidó vagyonokat foglaltak le.

Soros György Forrás: --

A cikk felidézi Soros az eset kapcsán egy 1998-as interjúban elmondott megdöbbentő szavait, amelyben a riporter rákérdezett, hogy nem volt-e nehéz feldolgoznia, hogy zsidóként zsidók vagyonának a lefoglalásában vett részt. Mosolyogva mondta, hogy talán gyerekként nem látta át az összefüggést, de nem okozott neki semmi problémát.

Ekkor elmondta, hogy

A cikk beszámol Soros további furcsa megnyilvánulásairól, például mikor a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően ellenezte az USA terror elleni háborúját, és kijelentette, hogy szerinte az amerikai válasz az al-Kaidára erkölcsileg egyenértékű a terrortámadásokkal:

A cikk megjegyzi, hogy a spekuláns mindent megtett Bush elnök 2004-es megbuktatása érdekében, konkrétan 25 millió dollárt költött erre.

2006-ban egy másik erősen USA-ellenes mondat hagyta el az álfilantróp száját, mikor azt mondta, hogy

Nem Irán, nem Oroszország, nem Kína, nem iszlamista terrorista csoportok, nem transznacionális bűnözés...az Egyesült Államok.

De 2010-ben is hasonlóan nyilvánult meg, mikor azt mondta, hogy

A cikk Izrael-ellenességét, rejtett antiszemitizmusát is felrója az amerikai spekulánsnak, amikor beszámol arról,

hogy Soros lelkesen támogatta a világ valamennyi olyan szervezetét, amely az Izrael-ellenes bojkottra,

a vele való diplomáciai kapcsolatok megszakítására, vagy szankciókra szólította fel a világ kormányait.

A cikk felemlegeti azt az elszólását is Sorosnak, amikor kifejtette, hogy szerinte

Soros György rémtettei az Egyesült Államokban is témát szolgáltatnak Forrás: Getty Images for Concordia Summit/Bryan Bedder

A cikk felidézi, hogy Soros a nemzeti gondolkodás és a nemzeti identitás ellensége, és megemlíti a 2017-ben Orbán Viktor irányába megfogalmazott kritikáját, melyben a spekuláns azt rótta fel a magyar miniszterelnöknek, hogy

A cikk megemlíti azt is, hogy Soros megbotránkozást keltő megnyilvánulásait sosem titokban mondta el, hanem mindig a nyilvánosság elé tárja, interjúkban, nyilatkozatokban teszi azokat közzé.