A Pedro Sánchez vezette erősen bevándorláspárti baloldali madridi kormány intézkedéseinek „köszönhetően” egyre több migráns érkezik Spanyolországba. A kormány befolyása alatt álló mainstream sajtó nem mer tudósítani a tömeges migráció negatív hatásairól.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a szocialista kormány október végén leszereltette a szögesdrótot az észak-afrikai Marokkóval szomszédos spanyol autonóm város, Melilla határkerítéséről.

Migránsok a melillai határkerítésenForrás: AFP/Blasco Avellaneda

A migránspárti ámokfutás eredménye az lett, hogy több száz afrikai származású illegális bevándorló elárasztotta a várost.Mivel a mainstream sajtó lényegében teljes egészében a baloldal befolyása alatt áll, ezért nem mer és talán nem is akar tudósítani a migránsok inváziójáról.

A spanyol emberek így csupán a közösségi médiából, főleg a baloldal által még nem cenzúrázott Twitterről értesülhetnek ezekről, a Facebookon már csak nehezebben lehet közzétenni ilyen jellegű tartalmakat.

Az invázióról az Onlinemagazin osztott meg legutóbb egy videót a Twitteren.

Az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének (IOM) az adatai alapján 2018. január 1. és október 30. között 47 505 illegális bevándorló érkezett Spanyolországba, szinte mind Marokkón át, a többségük pedig nigériai származású.

Csak októberben több mint 10 ezer migráns jött a mediterrán országba.