Egy hónap múlva lesz eredménye az indonéz légikatasztrófa kivizsgálásának

Indonézia, repülőgép, baleset, feketedoboz
Karawang, 2018. november 1. Az indonéz Lion Air légitársaság tengerbe zuhant utasszállító repülőgépének egyik feketedoboza, miután az indonéziai nemzeti katasztrófavédelmi ügynökség, a BASARNAS tagjai felszínre hozták a Jávai-tengerből, Karawang közelében 2018. november 1-jén. Három nappal korábban a Lion Air Boeing 737-800 típusú utasszállító gépe a tengerbe zuhant kevéssel a felszállás után. A belföldi járat Jakartából a Szumátra melletti Bangka szigetére indult, a fedélzeten 189 ember tartózkodott. A mentőcsapatok Jakartától 70 kilométerre, keletre találtak rá a repülőgép roncsaira, valószínűleg senki sem élte túl a balesetet. MTI/EPA/Bagus Indahono
Vágólapra másolva!
Egy hónap múlva lesz eredménye a 189 halálos áldozatot követelő indonéz légikatasztrófa kivizsgálásának – közölte a délkelet-ázsiai ország közlekedésbiztonsági bizottságának vezetője egy jakartai sajtótájékoztatón, amelyen az áldozatok sok hozzátartozója is részt vett.
Vágólapra másolva!

A katasztrófa körülményeit vizsgáló szakemberek számára a gép utolsó 19 útjáról származó, összesen 69 órányi repülés adatai állnak rendelkezésre abból a feketedobozból, amelyet a kutatóbúvárok már megtaláltak a Jávai-tenger fenekén, a Lion Air légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú gépének lezuhanásának helyszínén – mondta.

Az indonéz Lion Air légitársaság tengerbe zuhant utasszállító repülőgépének egyik feketedoboza Forrás: MTI/EPA/Bagus Indahono

Ezt mind elemezni kell, ami időigényes – tette hozzá.

A pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő feketedobozt egyelőre nem találták meg.

A búvárok eddig 134 zsákban hoztak fel az áldozatok testrészeiből, viszont a hatóságok mindössze 14 áldozatot tudtak azonosítani. A kutatást az áldozatok és a gép roncsai után vasárnap három nappal meghosszabbították.

A sajtótájékoztatón az áldozatok hozzátartozói leginkább azt kérdezték, hogy

Követelték, hogy a hatóságok ne hagyjanak fel a kutatással, amíg minden áldozat holttestét meg nem találják.