Az afro-amerikaiak tömegesen szavazhatnak Donald Trump pártjára

Donald Trump Kanye West
NEW YORK, NY - DECEMBER 13: (L to R) President-elect Donald Trump and Kanye West stand together in the lobby at Trump Tower, December 13, 2016 in New York City. President-elect Donald Trump and his transition team are in the process of filling cabinet and other high level positions for the new administration. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az afro-amerikaiak is beszálltak a félidős választási kampányba Candace Owens, konzervatív aktivista vezetésével, aki a Fehér Ház elé vitte a washingtoni feketéket, akiket a demokratáktól való elhatárolódásra szólított fel. Owens Kanye Westtel szövetségre lépve elindította a "Blexit" nevű kampányt is, amely az afro-amerikaiak konzervatív táborba csábítását szorgalmazza. Emellett egy másik kampány is elindult #WalkAway néven, amely a többi ex-liberálist is átcsábítaná a nemzeti oldalra.
Vágólapra másolva!

Új ruhamárka tűnt fel a Fiatal Feketék Vezetői Csúcstalálkozóján (Young Black Leadership Summit), amely a "Blexitet", vagyis a feketék demokratáktól való elhatárolódását hivatott inspirálni (Blexit = Black Exit) - írja a PestiSrácok.

A Kanye West (új művésznevén Ye) rapper által jegyzett, pólókból és sapkákból álló kollekció üzenete az, hogy

Donald Trump és Kanye West (Ye) Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

A Candace Owens, politikai aktivista/újságíró által szervezett találkozót egyébként érdemes komolyan venni, ugyanis a republikánusok előnyére billentheti meg a közelgő időközi választások eredményét, ha sikerül a küldetés; az amerikai baloldal ugyanis még mindig szentül meg van győződve róla, hogy a feketék születésük okán liberálisok és demokrata szavazók, ez azonban nem is állhatna ennél távolabb a valóságtól.

– mondta el Owens a rendezvényen.

Candace Owens múlt pénteken egyébként egy jó nagy csoportnyi konzervatív afro-amerikait vezényelt a Fehér Ház elé, hogy arra ösztönözze a fekete közösséget, hogy maradjanak egységesek, és ne higgyék el azt a baloldali hazugságot, mely szerint nekik a demokratákra kell szavazniuk.

"A feketéknek nem kell demokratáknak lenniük. Valójában nem szabad, hogy demokraták legyenek. Elpusztították a közösségeinket, kitették az apáinkat otthonról, és csakis hazug ígéreteket tettek nekünk. Itt az ideje a változásnak, amit Donald Trump fog elhozni" – mondta Owens a demonstráción.

A feketék élete soha nem számított a Demokrata Pártnak, a szavazataink viszont igen.

Az olyan szavak, mint a "Tamás bátya", "házi nigger", "házi rabszolga", a baloldal találmányai, annak érdekében, hogy folyamatosan feszültséget tartsanak fent közöttünk. Eljött az idő, hogy kiálljunk ez ellen és összetartsunk – tette hozzá.

Owens mondanivalójában egyébként sok igazság; kevesen tudják, hogy a demokraták hiába próbálják a rasszista kártyát ráhúzni a jobboldalra, hiszen Lyndon B. Johnson, az USA 36. elnöke annak idején a következő mondattal ágyazott meg az afro-amerikaiak demokrata szemléletéhez:

Nemcsak az afro-amerikaiak hagyják ott a demokratákat

Múlt szombaton egy másik fontos esemény is történt, ami hatással lehet a november 6-i időközi választásokra, elindult ugyanis a #WalkAway (sétálj el) kampány, amely a feketéken kívül a többi amerikait is arra próbálja ösztönözni, hogy hagyják ott a demokratákat, ha eddig esetleg rájuk akartak volna szavazni.

A demonstráció a Washington-i Freedom Plaza nevű bevásárlóközpont előtt zajlott, ahol több száz piros, fehér és kék ruhába öltözött ember gyűlt össze zászlókkal felszerelkezve, "Make America Great Again" feliratú sapkában, néhány pedig a Women's March-ról jól ismert rózsaszín (de Trump logójával kiegészített) fejfedőkben, hogy kiálljanak az amerikai elnök mellett.

A #WalkAway kampányt öt hónappal ezelőtt egy bizonyos Brandon Straka kezdte el, aki demokrata volt, de megunta a műbalhékat és a hazugságokat.

"Egy nagyon szuper hétvégét szerveztünk, amiről azt reméljük, felébreszt majd rengeteg embert, felnyitja sokaknak a szemét" – nyilatkozta Straka, aki saját bevallása szerint soha nem gondolta volna, hogy egyszer itt fog ünnepelni egy csapat irányváltó ex-liberálissal.

Szerinte

A résztvevők közül a Fox News szerint többen azzal indokolták a részvételüket, hogy ugyan korábban Hillary Clintonra szavaztak, úgy látják, most az emberek boldogabbak, jobb amerikainak lenni, és eluralkodott egyfajta józan paraszti gondolkodás az országban.