Meggyilkolt egy kisbabát a 10 éves lány

Vágólapra másolva!
Egy 10 éves kislányt azzal vádolnak, hogy megölt egy 6 hónapos kisbabát az egyesült államokbeli Chippewa Fallsban. A kislány nevelőszülőknél lakott, az övéké volt a csecsemő. A lány egyedül maradt a babával, akit először a földre dobott, majd a már síró csecsemő fejét összetaposta, hogy így hallgatassa el. A baba két nappal később belehalt a sérüléseibe, a lányt pedig letartóztatták és bíróság elé állították. 
Vágólapra másolva!

Megbilincselve és vezetőszáron vitték be a gyilkos kislányt a bíróságra hétfőn. A kislány 50 ezer dollár (azaz körülbelül 14.100.000 forint) óvadék ellenében bocsájtható szabadlábra - írja a Fox News.

Az ügyészek szerint az államjog előírja, hogy még ha gyerek is követte el a gyilkosságot, a büntetést úgy kell kiszabni, mintha felnőtt korú lenne már.

A kisbabát eszméletlenül és vérző fejjel találták meg október 30-án. Azonnal a St. Joseph's kórházba vitték, ahonnan egy másik klinikára kellett átszállítani, de az életét már nem lehetett megmenteni, és két nap múlva, november 1-én meghalt.

A Chippewa megyei seriff, James Kowalczyk azt mondta, hogy egy orvos felhívta az irodáját,

és elmondta, hogy a kisbaba nem egy véletlen balesetben sérült meg.

Ekkor indult nyomozás az ügyben.

A nyomozók négy embert kérdeztek ki, mire a nevelőszülőknél élő lány bevallotta, hogy köze volt a kisbaba halálához.

Elmondta, hogy először ledobta a kisbabát, aztán ütni kezdte a fejét, ezét a csecsemő sírni kezdett.

Bevallotta azt is a nyomozóknak, hogy bepánikolt, és ezért megtaposta a kisbaba fejét.


A lány biológiai szülei is elmentek a bíróságra.

Az ügyvédek azt mondták a tárgyaláson, hogy a lányt szeptemberben költöztették el otthonukból nevelőszülőkhöz.

Hogy miért mondtak le a lányról, azt már nem mondták el a szülők. A család ügyvédje, Kirby Harless azt kérvényezte a tárgyaláson, hogy csökkentsék az óvadékot, mondván semmi sem indokolja, hogy a lány ne jelenjen meg a későbbi tárgyalásokon. Elmondta, hogy a lány szeretne hazatérni.