Orbán: Stubb rágalmai nem ronthatják el a kiváló magyar-finn kapcsolatokat

2018.11.07. 17:16

Juha Sipila finn miniszterelnökkel is tárgyalt Orbán Viktor kormányfő Helsinkiben, ahol szerdán és csütörtökön tartják az Európai Néppárt (EPP) kongresszusát.

A megbeszélésen Orbán Viktor biztosította a finn kormányfőt, hogy "Alexander Stubb Magyarországgal szembeni rágalmai nem ronthatják el a kiváló magyar-finn kapcsolatokat".

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Juha Sipila finn kormányfő a rezidenciáján HelsinkibenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Alexander Stubb az egyik politikus, aki az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjeként (Spitzenkandidat) szeretne indulni az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért, ám a magyar miniszterelnök korábban többször egyértelművé tette, hogy a bevándorláspárti Stubb helyett a bajor Manfred Weber jelöltségét támogatja.Alexander Stubb a múlt héten úgy nyilatkozott a Redaktionsnetzwerk Deutschland német médiacsoportnak adott interjújában, hogy az EPP-nek fontolóra kellene vennie az Orbán Viktor vezette Fidesz kizárását a pártcsaládból.

A migránspárti bukott finn miniszterelnöknek az elemzők szerint szinte semmi esélye sincs arra, hogy ő legyen a Néppárt csúcsjelöltje.