Ennél már nincs lejjebb: Macron egy munkást alázott meg

MACRON, Emmanuel
Maubeuge, 2018. november 8. Emmanuel Macron francia elnök (b) beszél a munkásokhoz a Renault francia járműgyártó maubeuge-i gyárában tett látogatása közben 2018. november 8-án. Jobbról Carlos Ghosn, a Renault elnök-vezérigazgatója. MTI/AP/Francois Mori
Vágólapra másolva!
Emmanuel Macron bármerre is megy Franciaországban, mindenhol az emberek dühe és indulatai fogadják. Csütörtök délelőtt egy munkás kérdezte a valóságról a francia elnököt, aki egyszerűen lehülyézte a kétkezi dolgozót. Délután egy választó azt mondta az elnöknek, hogy nem fogja kitölteni az ötéves mandátumát, mire Macron köpni-nyelni nem tudott. A francia elnök hónapok óta botrányt botrányra halmoz, ennek eredményeképpen az V. Köztársaság történetében senki nem volt ilyen népszerűtlen.
Vágólapra másolva!

Franciaország minden nap egy újabb Macron-botrányra ébred. Még fel sem dolgozták azt a sokkot, amit az internacionalista, bevándorláspárti köztársasági elnök okozott azzal, hogy lényegében rehabilitálta Pétain marsallt, a nácikkal szövetkező, fasiszta Vichy-rezsimet működtető kollaboránst, máris itt a legújabb botránya: egy gyárlátogatás során egy gyári munkást alázott meg a bevándorláspárti, marxista Macron.

Munkást alázott meg a bevándorláspárti Macron

Csütörtök reggel Macron egy Renault-üzembe látogatott a francia-belga határon fekvő Maubege városába, a Renault elnök-vezérigazgatójának kíséretében. Épp gratulált a munkásoknak a legújabb egymilliárd eurós elektromos autófejlesztési projektért, amikor egy szakszervezeti tag megkérdezte Macront, hogy mit gondol a vásárlóerő csökkenéséről.

Emmanuel Macron francia elnök egy munkást is megalázott a Renault maubeuge-i gyárában tett látogatása közben Forrás: MTI/AP/Francois Mori

„Nem örülünk önnek itt” mondta a munkás egyenesen, és hozzátette, hogy amit a munkások elértek, azt Macron nélkül tették. Macron politikája szerinte „befagyasztotta” a vásárlóerőt. Ezt követően süketek párbeszéde következett, ugyanis Macron, mint egy király, aki épp az udvartartása előtt beszél, magához intette a munkást, ahelyett, hogy odament volna hozzá.

A munkás persze nem volt hajlandó kimenni, és Macronnak hódolni, távolról kiáltoztak egymásnak.

A videóból nem derül ki, hogy a munkások saját kollégájukat, vagy inkább Macront fütyülték ki, mindenesetre a furcsa párbeszédnek Macron cinikus megjegyzése vetett véget: „maga tényleg nevetséges” mondta a munkásnak. Később egy tv-csatornának sikerült elérnie a munkást, aki elmondta a kamerák előtt is, hogy „Macron egy megalkuvó, és semmi keresnivalója nincs itt”.

„Ön egy csaló!”

Ugyanazon a napon egy másik incidens is történt a francia Ardennekben: a videón jól érthetően egy francia polgár azt mondja a bukott szocialista miniszterből bevándorláspárti köztársasági elnökké vált Macronnak, hogy „egy csaló, és hogy nem fogja kitölteni az 5 éves mandátumát”.

Macron reagálni sem tudott. Ebből is látszik, hogy

Macron bármerre is megy Franciaországban, mindenhol az emberek dühe és indulatai fogadják.

Más a hangulat a való életben, mint a Karib-térségben, ahol félmeztelen bűnözőkkel lehet szelfit készíteni!

Soha nem látott mélységben van Macron

Mint arról korábban beszámoltunk, még nem volt olyan népszerűtlen elnöke Franciaországnak az V. köztársaság alatt, mint Emmanuel Macron. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője szerint a francia elnök 2017 tavaszán nagyon sikeres volt, „dinamizmusával” elsöpört mindent, de

később beleütközött a kormányzás nehézségeibe.

A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti Macron akkor annak köszönhette sikerét, hogy ellenfele Marine Le Pen, a radikális Nemzeti Front (új nevén: Nemzeti Tömörülés) vezetője volt, és így az államfőválasztás második fordulójában valamennyi párt felsorakozott Macron mellett.

Az Ipsos által végzett legújabb közvélemény-kutatás alapján a francia kormánypárt, Macron Köztársaság lendületben (LREM) nevű liberális mozgalma és a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) nagyjából fej-fej mellett végezne, ha a napokban tartanák az európai parlamenti választásokat.

Sőt, a felmérésben Le Pen pártja most először már a vezetést is átvette.

Az RN ugyanis 21 százalékon áll, míg a LREM csak 19 százalékot kapna.