Hazaszökött az ötéves gyerek az iskolai előkészítőből

2018.11.12. 15:35

Az iskolai előkészítő egyik órájáról szökött meg egy diák Angliában. A gyerek átkelt egy forgalmas úton, majd hazasétált. A tanároknak fel sem tűnt, hogy az ötéves elhagyta az osztályt óra alatt. Az esetről a The Sun számolt be.

Az anyja elmondta, hogy a gyereke előkészítőbe járt a Meigle Primary iskolába, és a szomszédjuk értesítette őt és az iskolát is, hogy hazament a fiú.

Az iskolában vizsgálatot indítottak az ügy miatt. Az iskola azóta beszélt a szülőkkel és az összes alkalmazottjával is. Szóvivőjük elmondta, hogy tisztában vannak a történtek súlyával. A felügyelőtanár megkereste a szülőket, hogy megvitassák a helyzetet. Az iskola összes alkalmazottjával leültek beszélni, hogy felülvizsgálják a történteket, illetve, hogy lehetőség szerint megakadályozzák a hasonló helyzeteket.

Forrás: GOOGLE EARTH

Az egyik szülő azt nyilatkozta a helyi sajtónak: sajnálatos, hogy megtörténhet olyan, hogy senki se veszi észre, hogy hiányzik egy gyerek mindaddig, míg egy szomszéd nem szól. Szerencsére senki sem sérült meg, de ez sokkal veszélyesebb is lehetett volna. Az iskola a főút mellett van.

Minden gyerek és fiatal biztonsága kiemelkedően fontos számunkra – nyilatkozta Caroline Shiers iskolai koordinátor.

A Meigle Primary iskolába 45 tanuló jár, ez az egyik legrégebbi iskola, történelme az 1876-os évekre nyúlik vissza.