Már 450 négyzetkilométeren pusztít a kaliforniai erdőtűz. Eddig 300.000 embernek kellett elhagynia az otthonát. A lángok a sztárok házait sem kímélik, sokaknak szinte percek alatt kellett elhagyniuk az otthonukat.

Kim Kardashian éppen magángépéről készített felvételeket a tűzvészről, amikor észrevette, hogy veszélyben van az ő háza is, ahol Kanye Westtel közös gyerekeiket nevelik.
Kardashian Instagram-oldalán leírta, hogy imádkozik Calabasasért, illetve azért, hogy mindenki biztonságba legyen. 

Forrás: Instagram/Kim Kardashian

Egy órát kaptak, hogy összepakolják legfontosabb értékeiket, és elhagyják otthonukat.

De nem ők voltak az egyetlenek, akiknek sürgősséggel pakolniuk kellett. Will Smith, Caitlyn Jenner, Denise Richards és Katy Perry is elhagyta otthonát, míg Lady Gaga és Guillermo del Toro azt írták, félnek, hogy a lángok őket is elérik – írja a The Guardian.

Egy leégett ház Malibuban 2018. november 10-énForrás: MTI/EPA/Mike Nelson

Will Smith videót posztolt arról, hogy haza ért calabasasi házába, látja a füstöt és már a tüzet is.

A felvételen megmutatta a házukat, és azt is, hogy milyen közel vannak a tűzhöz. Azt mondta, hogy bár a házuk az evakuálási körzeten kívül van, de ez a látvány nem tetszik neki, ezért elindulnak.Később azt írta, hogy a 18 éves Willow lánya rettegett a tűz közelében.

Egy lángoló lakóház a kaliforniai MalibubanForrás: MTI/AP/Reed Saxon

Jenner, bár biztonságban érezte magát a tűzvész miatt, mégis el kellett hagyni az otthonát. Végül Scott Baiónak, Rainn Wilsonnak, Lady Gagának és Guillermo del Torónak is el kellett hagynia otthonát.

Nemcsak a sztárok voltak veszélyben, hanem az állataik is

A Shop-stop című filmekből is ismert Kevin Smith a lovait próbálta menteni. Péntek délután Twitter-üzenetben kért segítséget. Bárki, akinek Malibu közelében van lovak szállítására alkalmas kocsija, segítsen a 40 hátaslovam evakuálásában – írta a sztár.

Alyssa Milano is veszélyben volt. Azt írta, veszélyben az otthona és az öt lova.

Később a színésznő megkapta a kellő segítséget. Arról adott hírt, hogy a gyerekei és a lovai is biztonságban vannak. Az otthonom veszélyben van, de minden »szívverés« biztonságban van. Köszönöm az aggódást!

Malibu, 2018. november 10.Forrás: MTI/EPA/EFE/Mike Nelson

Neil Young nem először veszíti el otthonát tűz miatt – írja Fox News. A zenész azt írta, hogy az elmúlt két napban számtalanszor hallotta, hogy a tűzoltók még sosem találkoztak ekkora tűzzel.Egyszer már a tűz martaléka lett az otthonom egy korábbi tűzben, most egy másikkal is ez történik – írta Neil Young a honlapján.

Gerard Butler az Instagram-oldalán mutatta meg, hogy mi maradt malibui otthonából. Csak pár elszenesedett gerenda áll az otthona helyén, korábbi garázsában pedig egy teljesen kiégett autó.
Visszatértem az evakuálás után Malibuba, a házamba. Szívfacsaró, amit most Kalifornia átél. A tűzoltók bátorsága, önfeláldozása példátlan.

Robin Thicke háza is megsemmisült. Az énekes Instagam-oldalán közölte a rajongóival, hogy a barátnője és két gyereke biztonságban vannak, családja és barátai körében. Thicke is dicsérte a tűzoltókat. Azt írta, hogy a biztonságukért és az otthonukért a tűzoltók az életüket kockáztatták.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Our home is just to the left! Praying

Robin Thicke (@robinthicke) által megosztott bejegyzés,

Az ABC Nagy Ő című műsorának helyt adó kastélya is veszélybe került, már a főépület közelében vannak a lángok.

Az HBO westernsorozatának, a Western Townnak a díszlete is lángra kapott. Az HBO közleményében tudatta, hogy mindenkiért aggódnak, akik érintettek ebben a szörnyű tűzben. A díszletet ért károk értékét még nem ismerik.

A lángok csütörtökön csaptak fel Malibu közelében. Eddig 31 ember halt meg, és közel 300.000 embernek kellett elhagynia az otthonát. Közel nyolcezer tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat. Jelenleg 450 négyzetkilométeren ég az erdő.