Egy álcivil szervezet azon ügyködik, hogy kijátssza az Európai Unió határellenőrzését, ezáltal bátorítva és segítve az illegális migránsokat az EU-s törvények megsértésében.

Hangfelvételek bizonyítják, hogy az Advocates Abroad nevű migránssegítő NGO önkéntesei arra képezik ki az illegális bevándorlókat, hogy miként tudják kicselezni az EU-s határellenőrzéseket, illetve hogyan tudják áthágni a törvényeinket – írja a 888.hu.Az álcivil szervezet saját bevallása szerint – csak Görögországon keresztül – eddig 15 ezer migránst „segített” az Európai Unióba.Egy kanadai jobboldali politikai aktivista, Lauren Southern viszont most egy olyan dokumentumfilmet tett ki az internetre, mely bemutatja: hogyan működik igazából a migránsbiznisz, a kontinens egyik legérzékenyebb pontján.

A felvételen hallható, ahogy Ariel Ricket, a migránspárti NGO vezetője arról beszél egy illegális bevándorlóval: mit hazudjon az EU-s határőröknek ahhoz, hogy kedvező elbírálást kapjon.Ariel Ricket a videóban elmondja: sok múlik azon, melyik migráns hogyan „szerepel”, hogyan tudja beadni a határőrnek, hogy ő „csak egy menekült”.

Később az NGO-vezér az EASO (European Asylum Support Office – Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal) munkatársait balféknek titulálta – utalván arra, hogy mennyire könnyű őket becsapni.

Majd az is elhangzik a felvételen, hogy: annak érdekében, hogy elnyerjék a Görög Ortodox Egyház szimpátiáját, az illegális bevándorlók hazudják magukat üldözött keresztényeknek. S hogy ez a „színjáték” hiteles legyen, Ariel Ricket még azt is megmutatja, hogyan imádkoznak a keresztények.

Az Advocates Abroad politikai támadásnak minősítette a felvételek nyilvánosságra hozatalát, de nem cáfol és nem is erősít meg semmilyen azon elhangzó információt.