Behódolt a brit kormány egy szélsőséges, pakisztáni saría bíróságnak

court religion politics Horizontal
(FILES) This file undated handout photo released to AFP on November 1, 2018 via the UK charity British Pakistani Christian Association shows a portrait of Asia Bibi, who had been on death row in Pakistan since 2010, at an unknown location. - Asia Bibi, a Pakistani Christian woman who spent eight years on death row for blasphemy, has been freed from jail and is believed to have already flown out of the city of Multan where she was being held, heading for an unknown destination, her lawyer said on November 8, 2018. (Photo by Handout / British Pakistani Christian Association / AFP) / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / British Pakistani Christian Association" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
A konzervatív The Telegraph információi alapján a brit hatóságok elutasították egy Pakisztánban üldözött keresztény nő, Asia Bibi menedékjogi kérelmét. A ötgyerekes nőt istenkáromlás vádjával ítélték el hazájában, a szélsőséges iszlám jogrend, a saría alapján.
Vágólapra másolva!

A Telegraph felveti azt a kérdést, hogy a menedékjogi kérelmeket illetően mindig „bőkezű” Egyesült Királyság kormánya vajon miért utasította el Asia Bibi kérelmét?

Asia Bibi Forrás: AFP/Handout

A pakisztáni kormány végül is nemzetközi nyomásra szabadon bocsátotta a halálra ítélt keresztényt, akiről most nem tudni, hogy éppen hol tartózkodik, de annyi biztos, hogy Pakisztánban, az iszlám „jogrend”,

a saría uralma alatt működő országban pedig nincs biztonságban.

Asia Bibi az Egyesült Királyságban élő nagyszámú pakisztáni miatt gondolta úgy, hogy a brit kormány befogadja. Joggal, hiszen London jelenlegi bevándorláspárti polgármestere, Sadiq Khan szintén pakisztáni származású.

A Pakisztáni Brit Keresztények Egyesülete szerint azért utasították vissza az üldözött nő kérelmét, mert

Az egyesület egyik tagja, Wilson Chowdhry szerint Nagy-Britannia már nem biztonságos ország egy istenkáromlás miatt elítéltnek, különösen, ha tette az iszlám vallás ellen irányult.

Theresa May kormányának egyik volt tagja, a konzervatív-keresztény Damian Green és 19 további keresztény parlamenti képviselő levélben tiltakozott a kormány kirekesztő intézkedése ellen,

elfogadhatatlannak tartva a 48 éves, ötgyerekes keresztény asszony menedékjogi kérelmének elutasítását.

Mások szerint pedig az Egyesült Királyságban oly sokszor hangoztatott multikulturális szemlélet egyszerűen csődöt mondott, mert a fanatikus iszlám hívei nyertek ebben az ügyben, akik nyomást gyakorolhattak a brit kormányra.

De talán jobb is így, mivel Asia Bibi pontosan a saría bíróság elől menekült, illetve menekül most is, és

Angliában valószínűleg tényleg nem lenne biztonságban.

A saría bírósággal már többször is foglalkozott az Origo, egy nemrég készített videón pedig jól látható, hogy most már London utcáin is nyíltan lehet propagálni a középkori, nagyon durva fizikai kínzásokon alapuló rituális iszlám „jogrendszert”.

Már írtunk arról is, hogy csak Londonban több mint 100 ilyen jellegű bíróság működik.

A brit hatóságok pedig nem tudnak, és talán nem is akarnak velük szemben fellépni.