Karim Benzema barátait letartóztatták, mert kínvallatással zsarolták a focistának tartozó ügynököt

fbl Horizontal
Benzema csak kihagyott helyzetig jutott
Vágólapra másolva!
Karim Benzema az egyik legjobb focista jelenleg a világon, a Real Madridban játszik. És minden bizonnyal az ismert játékosok közül az egyik legvisszataszítóbb. Itt a legújabb botránya: három alkalmazottja megkínzott, majd megpróbált elrabolni egy férfit, mert az tartozott 50 ezer euróval Benzemának. A három bűnözőt letartóztatták, Benzema - legalábbis egyelőre - megúszta.
Vágólapra másolva!

A történet röviden: Karim Benzema megbízta Leó D.-t a Le Point szerint, hogy Marokkóból hozzon neki készpénzben 50 ezer eurót, egy szponzortól. Nem tudni, hogy mennyire volt legális ennyi pénzt így elhozni, de a marokkói törvények szerint biztosan nem, és a pénzt elkobozták.

Benzema nem hitte el, hogy elvették a pénzt, és három embere elfogta, a francia hírtelevíziók szerint megkínozta Leó D.-t, majd el is akarta rabolni. (Benzema természetesen azt mondja, hogy minderről nem is tudott.) Benzema volt alkalmazottja, mondhatni egyik ügynöke, Leó D. feljelentette a bűnözőket, akiket letartóztattak.

Benzema sokadik botránya Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Karim Benzema először akkor került szembe a törvénnyel, amikor egy kiskorú prostituálttal lefeküdt. Kihallgatták, végül nem tartóztatták le. Benzema akkor alig volt több, mint 20 éves.

Később kiderült, hogy egy 14 éves kislánynak a péniszéről küldözgetett videókat. Azzal magyarázta a rendőrségen, hogy valaki betört hozzá (vagy a számítógépébe), vagyis nem is ő küldte a saját péniszéről a filmeket. Ezt is megúszta.

Utána saját játékostársát, Mathieu Valbuenát zsarolta meg egy szexvideóval. Őrizetbe vették, de aztán elengedték, itt is a környezetére fogott mindent.

Karim Benzemát három éve elzavarták a francia válogatottból, tőle balra a megzsarolt Valbuena Forrás: Presse Sports/Lahalle Pierre

Benzemának politikai botrányai is voltak: a muszlim focista, aki többször beszélt arról, hogy nem szereti a franciákat, és csak azért francia válogatott, mert erősebb a francia csapat, mint az algériai, sohasem volt hajlandó énekelni a himnuszt. Azzal magyarázta mindezt a természetesen rendkívül békés természetű focista, hogy a francia himnusz túlságosan erőszakos... Később annyira nem tetszett neki a Marseillaise, hogy a himnusz alatt, amíg társai énekelték, ő egy hatalmasat köpött. Ekkor már politikusok is tiltakoztak, hogy takarítsák el a válogatottból a saját országát gyűlölő focistát.

Nemsokára több francia újság megírta, hogy Lyonban egy szalafista mecset építéséhez sok tízezer eurót adott. Amikor ez nyilvánosságra került, és az is kiderült, hogy egy dzsihadistákhoz közel álló csoporté a mecset, tagadta az adományozást.

Sorozatos botrányai miatt Benzemát végül kizárták a francia válogatottból, és előbb Didier Deschamps szövetségi kapitány, majd a szövetség elnöke is bejelentette, hogy sohasem játszhat többet a francia válogatottban. 2016-ban Párizsban európai ezüstérmes, 2018-ban Moszkvában világbajnok lett a francia válogatott - Benzema nélkül.