Megkezdődött annak a portugál nőnek a tárgyalása, aki két éven át elzárva tartotta egyik gyerekét, akit végül autója csomagtartójában találtak meg saját ürülékében, alultápláltan, lázasan – írja a BBC.

Megkezdődött annak a Franciaországban, Terrasson-Lavilledieu-ben élő portugál nőnek a tárgyalása, aki elzárva tartotta egyik gyerekét. A kétéves kislányt egy autószerelő találta meg 2013-ban, miután Rosa-Maria Da Cruz bevitte autóját a műhelyébe megjavíttatni. A szerelő hangokat hallott, és amikor kinyitotta a csomagtartót, akkor találta meg az alultáplált, sápadt, lázas gyereket, aki meztelenül feküdt saját ürülékében. 

Az 50 éves nőt ismétlődő kiskorú elleni erőszakkal vádolják, amely miatt maradandó károsodásokat, fejlődési rendellenességeket okozott. Akár 20 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Rosa-Maria Da Cruz a tárgyalásonForrás: AFP/Georges Gobet

Da Cruz azt állítja, hogy negyedik terhességét három gyereke és élettársa előtt is eltitkolta, kislányát pedig elzárva tartotta egy szobában és a kocsija csomagtartójában.

2013-ban állítólag azt mondta az őt kihallgató rendőröknek, hogy a lánya nem valaki, hanem valami,egy olyan dolog, amit fel kellett fedezni, hogy élhessen”. Csak 18 hónaposan kezdett el a kislányhoz beszélni, amikor az először rámosolygott.

A Serena nevű kislány most hétéves, és nevelőszülőkkel él.

Testvéreit, a 9 és 15 év közötti két fiút és egy lányt is egy ideig nevelőszülőknél helyezték el, de azóta már visszaadták őket szüleiknek. Az apjuk elleni vádakat – aki azt állítja, hogy nem tudott sem a terhességről, sem a kislányról – ejtették.

A tárgyalás várhatóan 5-7 napig fog tartani.